48 tuntia Napapiirillä

Tervetuloa lukemaan New York Cityn suosituimman matkablogin tuoreinta postausta! Tällä kertaa otsikonamme on ”48 tuntia Napapiirillä” – eli matka pohjoisen upeaan ja lumiseen maailmaan. Luvassa on talviaurinkoa, revontulia ja tietenkin joulupukin pajakylä!

Napapiiri on suosittu matkakohde vuoden ympäri, mutta erityisesti talvella alue tarjoaa upeita elämyksiä ja lumisia maisemia. Saavuimme perille lentäen Rovaniemelle ja sieltä jatkoimme matkaa bussilla kohti Napapiirin kylää. Ensimmäinen pysäkkimme oli tietenkin joulupukin pajakylä, joka ylitti kaikki odotuksemme. Pajakylä oli koristeltu kauniisti jouluvaloilla ja lumella, ja tunnelma oli todella taianomainen.

Vietimme useita tunteja tutkien joulupukin pajoja, tapaamassa tonttuja ja tietenkin itse pukkia. Lapset olivat innoissaan nähdessään joulupukin oikeasti, ja jopa aikuisetkin fiilistelivät joulun taikaa. Joulupukin pajakylässä oli myös mahdollisuus lähettää postikortti ystäville ja perheenjäsenille ympäri maailman, joten postiluukulle kertyi kasa kortteja.

Seuraavana päivänä suuntasimme Kultalinnaan, joka on Napapiirin eksoottisin hotelli. Hotelli oli rakennettu kokonaan jään päälle, ja huoneet olivat kuin jääprinsessan asumuksista. Kultalinna tarjosi upeita aktiviteetteja, kuten lumikenkäilyä, kelkkailua ja poroajeluita. Päivän kohokohta oli ehdottomasti revontulien bongaaminen ulkoilmassa – revontulet loimusivat taivaalla vihreinä ja sinisinä väreinä, ja tunnelma oli uskomaton.

Illallisen jälkeen meitä odotti yllätys Kultalinnan jääbaarissa, jossa saimme maistella paikallisia juomia ja jääcocktaileja. Jääbaarissa oli jääveistoksia ja tunnelma oli kaikin puolin upea. Vietimme iltaa kuunnellen paikallista musiikkia ja nauttien revontulien loimusta ulkona.

Viimeisenä päivänä päätimme suunnata Ounaspaviljonkiin, joka on hieno ravintola Napapiirin tunturissa. Paikka tarjosi upeita näkymiä yli lumisten maisemien ja herkullisen lappilaisen ruoan. Ounaspaviljongin erikoisuus oli kuumat lähteet ulkona, jossa saimme rentoutua kylmästä säästä huolimatta. Kuumassa lähteessä istuessa oli ihanaa katsella lumisia vuoria ja nauttia lasillinen kuohuvaa.

48 tuntia Napapiirillä oli uskomaton kokemus, joka jää varmasti ikuisesti mieleemme. Talvinen Lapin kauneus, joulun taika ja revontulien loimu tarjosivat unohtumattomia hetkiä ja elämyksiä. Suosittelemme lämpimästi kaikille, jotka haluavat kokea jotain ainutlaatuista ja taianomaista.

Seuraava matkakohde onkin jo mielessä, mutta Napapiirin lumo jää meidän sydämiimme ikuisiksi ajoiksi. Kiitos, Napapiiri, tästä unohtumattomasta matkasta – toivottavasti palaamme pian uudelleen! Stay tuned for more adventures from New York City’s favorite travel blog – seuraavaksi suunnataan kohti uusia seikkailuja ja matkakohteita. Happy travels!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Visit Rovaniemi: Visit Rovaniemi -sivusto tarjoaa tietoa ja vinkkejä matkailijoille, jotka haluavat tutustua Napapiirin alueeseen ja sen nähtävyyksiin. Sivustolta löytyy tietoa aktiviteeteista, majoitusvaihtoehdoista ja tapahtumista.
Santa Claus Village: Santa Claus Village on joulupukin virallinen koti Napapiirillä. Matkailijat voivat vierailla joulupukin pajakylässä, tavata joulupukin ja lähettää joulupostia ympäri maailmaa. Sivustolta löytyy tietoa aukioloajoista ja aktiviteeteista.
Arctic Circle Snowmobile Park: Arctic Circle Snowmobile Park tarjoaa mahdollisuuden kokea Napapiirin upea luonto moottorikelkan selässä. Matkailijat voivat varata erilaisia moottorikelkkasafareita ja tutustua Lapin lumisiin maisemiin ammattitaitoisten oppaiden johdolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *