New Yorkin puistot

Prospect Park


Prospect Park sijaitsee Brooklynissä, New Yorkissa, ja se on yksi kaupungin suosituimmista puistoista. Puisto on suunnitellut sama arkkitehti, joka suunnitteli myös Central Parkin, ja se tarjoaa upean yhdistelmän luontoa ja virkistysmahdollisuuksia.

Puistossa on laaja valikoima ulkoiluaktiviteetteja, kuten lenkkeilyreittejä, pyöräilymahdollisuuksia ja tennis- ja koripallokenttiä. Lisäksi siellä on useita nurmikenttiä, joilla voi piknikille tai frisbeegolfin pelaamiselle.

Prospect Parkista löytyy myös useita järviä ja lampia, joissa voi kalastaa tai vuokrata soutuveneen mukavaa päivää järvellä. Puistossa on myös eläintarha, jossa voi nähdä erilaisia eläimiä, kuten pingviinejä, karhuja ja leopardeja.

Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi kesäisin siellä järjestetään ulkoilmakonsertteja ja elokuvanäytöksiä. Talvisin puiston järvet jäätyvät, ja ihmiset voivat käydä luistelemassa tai osallistua jäähockey-matseihin.

Prospect Park tarjoaa upeita näkymiä kaupungin siluettiin ja New Yorkin lahden yli. On ihanaa istua puiston penkillä ja katsella auringonlaskua skyskrapereiden takana.

Bryant Park


Bryant Park sijaitsee Manhattanilla lähellä Times Squarea ja se on kaupungin keskustassa oleva keidas. Puisto on erityisen suosittu paikka niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, ja se tarjoaa monenlaisia ​​aktiviteetteja ja viihdemahdollisuuksia.

Puistossa on monia kävelyreittejä, kauniita istutuksia ja levähdyspaikkoja, joten se on ihanteellinen paikka rentoutua ja paeta kaupungin vilinää. Puisto on myös suosittu piknik-paikka, jossa ihmiset voivat nauttia eväitä ja ihailla puistossa järjestettävää elävää musiikkia tai teatteriesityksiä.

Bryant Park tunnetaan myös sen talvisista aktiviteeteista. Talvella puisto muuttuu lumiseksi leikkipaikaksi, jossa on mahdollisuus luistella jäällä, ratsastaa kelkoilla ja osallistua erilaisiin talviurheilulajeihin.

Puisto on myös ruokailijoiden unelma, koska siellä on useita ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia herkullisia ruokia ja juomia. On myös syytä mainita, että Bryant Parkissa järjestetään usein ruokafestivaaleja, jolloin alueelle kokoontuvat New Yorkin parhaat ruokakojujen tarjoajat ja ravintolat.

Brooklyn Bridge Park
Brooklyn Bridge Park sijaitsee Brooklynin puolella East Riverin varrella ja se on suosittu ulkoilukohde New Yorkissa. Puisto on suhteellisen uusi, mutta se on nopeasti tullut suosikiksi sekä paikallisten että turistien keskuudessa.

Puistossa on useita virkistysmahdollisuuksia, kuten pyöräilyreittejä, kävelyteitä ja ulkokuntosaleja. Lisäksi puistosta löytyy useita nurmikenttiä, joilla voi pelata jalkapalloa tai heittää Frisbeeä.

Brooklyn Bridge Parkista avautuvat upeat näkymät Manhattanin siluettiin, ja se on ihanteellinen paikka valokuvien ottamiseen tai rauhalliseen hetkeen luonnon keskellä. Puistossa on myös useita levähdysalueita ja laitureita, joissa voi istua ja nauttia raikkaasta ilmasta.

Puiston suosituin nähtävyys on kuitenkin sen rantakatu, josta on upeat näkymät Brooklynin siltaan. Täällä voi kävellä pitkin rantakatua ja nauttia upeista maisemista sekä ihailla purjehtivia veneitä. Rantakadulta löytyy myös erilaisia ruoka- ja juomakojuja, joten täällä voi nauttia vaikkapa piknikin tai jäätelön.

Brooklyn Bridge Parkissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten ulkoilmaelokuvien näytöksiä ja musiikkifestivaaleja. Lisäksi puistoon on helppo päästä julkisilla liikennevälineillä, joten se on suosittu kohde niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

Battery Park

Battery Park sijaitsee aivan New Yorkin eteläkärjessä Manhattanin saarella. Se on yksi kaupungin vanhimmista puistoista ja tarjoaa upeat näkymät Vapaudenpatsaalle ja Hudsonjoelle. Puisto on myös portti Staten Island Ferry -lautalle, joka vie matkustajia Staten Islandille, joten täältä löytyy aina vilskettä ja elämää.

Puistossa on paljon vihreää nurmikkoa, istutuksia ja kauniita puistoalueita. Se on suosittu paikka piknikien, kävelyn ja rentoutumisen kannalta. Lisäksi puistossa on useita muistomerkkejä, kuten Battery’n sotilastukikohta ja Korean sodan muistomerkki.

Battery Parkissa on myös mahdollisuus ihailla taidetta. Siellä sijaitsee New Yorkin modernin taiteen museo, jossa on esillä monia upeita taideteoksia eri aikakausilta. Museo tarjoaa kävijöilleen mielenkiintoisen katsauksen kaupungin taidehistoriaan.

Puistossa on myös paljon aktiviteetteja lapsille. Siellä on leikkipaikkoja, keinuja ja pieniä vesiputouksia, joissa lapset voivat viettää aikaa ja nauttia ulkona olosta. Puisto on myös suosittu paikka juoksemiseen ja pyöräilyyn, ja siellä on useita lenkkipolkuja ja pyöräteitä.

Yksi Battery Parkin suosituimmista nähtävyyksistä on sen upea näköalapaikka, josta näet kaikkiin suuntiin. Täältä voit ihailla New Yorkin siluettia, Vapaudenpatsasta, Manhattanin eteläistä osaa ja Hudsonjoen ylittäviä siltoja. Maisemat ovat todella upeat, varsinkin auringonlaskun aikaan.

Flushing Meadows-Corona Park

Flushing Meadows-Corona Park on yksi New Yorkin suurimmista puistoista. Se sijaitsee Queensissa ja on suosittu paikka perheiden ja urheilijoiden keskuudessa. Puisto tunnetaan myös maamerkistään, Unisphere-pallosta, joka oli New Yorkin maailmannäyttelyn symboli vuonna 1964.

Puistossa on paljon tilaa ulkoilulle, piknikille ja rentoutumiselle. Siellä on suuria nurmikenttiä, jotka tarjoavat täydellisen paikan pelata pallopelejä tai vain levätä ja nauttia auringosta. Puistossa on myös useita kävelypolkuja, joissa voit kävellä tai pyöräillä.

Flushing Meadows-Corona Parkissa on myös paljon aktiviteetteja lapsille. Siellä on leikkipaikkoja, vesileikkejä ja jopa pieni huvipuisto, jossa on karuselli ja vuoristorata. Lapset voivat viettää täällä tuntikausia leikkien ja pitäen hauskaa.

Puisto on myös suosittu paikka urheiluun ja kuntosaliharrastukseen. Siellä on useita urheilukenttiä, joissa voi pelata jalkapalloa, koripalloa tai baseballia. Lisäksi puistossa on myös tenniskenttiä ja golfkenttä.

Flushing Meadows-Corona Park on myös suosittu paikka tapahtumien ja festivaalien järjestämiseen. Siellä pidetään usein ulkoilmakonsertteja, tanssiesityksiä ja erilaisia ​​kulttuuritapahtumia. Puistossa on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joten voit nauttia herkullista ruokaa ja virkistäviä juomia.

Washington Square Park

Washington Square Park sijaitsee New Yorkin Greenwich Villagessa. Se on tunnettu Washingtonin patsaastaan, joka sijaitsee puiston keskustassa. Puisto on suosittu paikka paikallisille asukkaille ja matkailijoille rentoutumiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Puistossa on suuri nurmialue, joka tarjoaa täydellisen paikan piknikille tai ulkoilulle. Täällä voit nähdä ihmisiä kävelyllä, rentoutumassa puiston penkeillä tai pelaamassa kortteja. Washington Square Parkissa on aina vilkasta ja elämää, ja siellä voi tavata uusia ihmisiä ja nauttia kaupungin ilmapiiristä.

Puisto on myös suosittu paikka elävän musiikin esiintymisille ja taideesityksille. Täällä voit kuunnella erilaisia musiikkiesityksiä, katutaiteilijoita ja jopa teatteriesityksiä. Washington Square Park onkin yksi kaupungin vilkkaimmista taide- ja kulttuurikeskuksista.

Puistossa on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä. Sen ympärillä on useita historiallisia rakennuksia, kuten New Yorkin yliopisto ja Washington Square Arch. Washington Square Arch on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä ja se toimii porttina Greenwich Villagelle.

Washington Square Park on myös suosittu paikka lemmikkien omistajille. Siellä on agilityesteitä ja paljon tilaa leikkiä ja juosta koiran kanssa. Puistossa on myös lemmikkitarvikkeiden myyjiä sekä ulkoilutuspalveluita.

Kaiken kaikkiaan New Yorkin puistot tarjoavat paitsi kauniita viheralueita ja ulkoilumahdollisuuksia, myös monia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Batteryn Parkin, Flushing Meadows-Corona Parkin ja Washington Square Parkin kaltaisissa paikoissa voit nauttia kaupungin elämästä, levätä ja nauttia kauniista maisemista.