48 tuntia Ontariojärven varrella

48 tuntia Ontariojärven varrella

Ontariojärvi on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista järvistä, ja sen rannat tarjoavat upeita maisemia, mielenkiintoisia kaupunkeja ja monipuolisia aktiviteetteja. New York Citystä vain lyhyen automatkan päässä sijaitseva Ontariojärvi on täydellinen kohde niille, jotka haluavat paeta kaupungin hälinää ja nauttia luonnon rauhasta.

Olen itse viettänyt useita viikonloppuja Ontariojärven varrella ja haluan jakaa teille vinkkejä siitä, miten voitte viettää ikimuistoisen 48 tunnin loman tämän upean järven rannalla.

Pakatkaa autonne ja ottakaa suunnaksi Ontarion maakunta, jossa teitä odottaa lukuisia viehättäviä pikkukaupunkeja ja upeita luontokohteita.

Perjantai

Lähtekää liikkeelle jo aamusta, jotta ehditte nauttia täysillä 48 tunnin lomastanne. Matka New York Citystä Ontarion järven rannalle kestää noin neljä tuntia riippuen liikenteestä. Nauttikaa maisemista matkan aikana ja pysähtykää tarvittaessa virkistäytymään.

Saapuessanne Ontarion järvelle, suunnatkaa ensimmäiseksi Algonquinin provinssipuistoon. Tämä laaja luonnonpuisto tarjoaa upeita patikkareittejä, melontamahdollisuuksia ja villieläimiä kuten hirviä ja karhuja. Viettäkää muutama tunti patikoiden ja nauttien luonnon rauhasta ennen kuin suunnistatte kohti majoituspaikkaanne.

Illalla yöpykää viehättävässä bed and breakfast -majatalossa järven rannalla. Nauttikaa illallista paikallisessa ravintolassa ja rentoutukaa takan äärellä kuunnellen järven liplattavaa vettä.

Lauantai

Herätkää aikaisin ja suunnatkaa aamupalalle paikalliseen kahvilaan. Nauttikaa tuoreista leivonnaisista ja kahvista ennen kuin suuntaatte kohti Thousand Islandsin aluetta.

Thousand Islands on alue, jossa Ontarion järvi muuttuu lukuisiksi pieniksi saariksi. Voitte tutustua alueeseen veneretkellä, joka tarjoaa upeita näkymiä saaristoon ja sen lukuisiin huviloihin. Voitte myös vuokrata kajakin ja tutkia saaristoa omatoimisesti.

Lounasaikaan suunnatkaa kohti Kingstonin kaupunkia, joka on yksi Thousand Islandsin suosituimmista kohteista. Kingston tarjoaa viehättäviä katuja, historiallisia nähtävyyksiä ja hyviä ravintoloita. Nauttikaa lounasta paikallisessa ravintolassa ennen kuin suuntaatte takaisin järven rannalle.

Illaksi suunnitelkaa rentouttavaa aikaa rannalla tai varatkaa paikallinen veneretki auringonlaskun aikaan. Ontariojärven auringonlaskut ovat upeita ja niitä kannattaa ehdottomasti lähteä ihailemaan vedestä käsin.

Sunnuntai

Viimeinen päivä järven rannalla on hyvä aloittaa aamiaisella järven rannalla. Nauttikaa aamupalaa auringon paisteessa ja valmistautukaa päivän aktiviteetteihin.

Jos olette kiinnostuneita viinitiloista, suunnatkaa viinitilalle maistelemaan paikallisia viinejä ja oppimaan viininvalmistuksesta Ontarion alueella. Viinitilavierailu on mainio tapa tutustua alueen maaseutuun ja paikalliseen ruokakulttuuriin.

Lounaan jälkeen suunnatkaa kohti Torontoa, joka on Ontarion suurin kaupunki ja tarjoaa lukuisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Käykää tutustumassa Toronton CN Toweriin, kävelkää Waterfrontin upeilla rantakaduilla ja shoppailkaa kaupungin lukuisissa putiikeissa ja ostoskeskuksissa.

Kun ilta alkaa hämärtää, suunnatkaa takaisin New York Cityyn tyytyväisinä ja rentoutuneina upeasta viikonlopusta Ontariojärven rannalla. Ontariojärven alue tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun, rentoutumiseen ja paikallisen kulttuurin kokemiseen, ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde kaikille luonnosta ja kaupunkilomista nauttiville.

Tee seuraava viikonloppulomasi erityiseksi ja suunnittele reissu Ontariojärven rannalle – et tule pettymään!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Arrowhead Provincial Park – Arrowhead Provincial Park sijaitsee Ontariojärven varrella ja tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn, patikointiin ja kalastukseen kauniissa ympäristössä.
Muskoka Tourism – Muskoka on suosittu matkailukohde Ontariojärven alueella, jossa voi nauttia luonnon kauneudesta, aktiviteeteista ja rentouttavasta lomasta.
Ontario Travel – Ontario Travel-sivusto tarjoaa tietoa ja vinkkejä matkailijoille, jotka suunnittelevat lomaa Ontariojärven varrella ja muissa osissa Ontariota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *