48 tuntia Cooperstownissa, NY:ssä

Cooperstown, New York on tunnettu ennen kaikkea baseballista. Pieni kaupunki on koti Baseball Hall of Fame -museolle ja houkuttelee vuosittain tuhansia baseballesta kiinnostuneita matkailijoita ympäri maailmaa. Mutta Cooperstown tarjoaa myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa kuin pelkän baseballin, ja siellä viettämäni 48 tunnin vierailu antoi minulle mahdollisuuden upota syvälle tämän viehättävän pikkukaupungin tunnelmaan.

Ensimmäisenä päivänäni Cooperstownissa päätin aloittaa vierailuni tutustumalla Baseball Hall of Fameen, sillä se on kaupungin ehdoton nähtävyys. Museo on vaikuttava kokoelma baseballin historiaa, täynnä huippupelaajien muistoesineitä ja tarinoita lajin kehityksestä. Kiertelin pitkiä käytäviä, tutustuin erilaisiin näyttelyihin ja ihailin legendojen patsaita. Oli vaikuttavaa nähdä kaikki ne pelaajat ja valmentajat, joiden ansiosta baseball on niin suosittu ja arvostettu laji ympäri maailmaa.

Lounastauon jälkeen suuntasin Cooperstownin keskustaan tutkimaan paikallisia putiikkeja ja gallerioita. Kaupungin kadut olivat täynnä viehättäviä vanhoja rakennuksia, ja tunnelma oli rauhallinen ja leppoisa. Pysähdyin maistamaan paikallisia herkkuja ja hankin muutaman matkamuiston matkalle kotiin.

Illaksi olin varannut pöydän ravintolasta, jossa tarjoillaan paikallisia herkkuja. Söin herkullisen aterian ja nautin lasillisen paikallista olutta ennen kuin palasin hotellilleni nukkumaan hyvin ansaitun levon.

Toisena päivänäni halusin tutustua Cooperstownin luontoon, joten suuntasin Otsego-järven rannalle. Vuokrasin kajakin ja lähdin melomaan järven kirkkaalle vedelle. Maisemat olivat upeat, ja rauhallinen melonta antoi minulle mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta kaukana kaupungin hälinästä.

Iltapäivällä suuntasin Cooperstownin Farmers’ Market -torille, joka on paikallisten viljelijöiden ja käsityöläisten kohtaamispaikka. Kierrellessäni markkinoita maistelin tuoreita hedelmiä ja vihanneksia ja juttelin paikallisten kanssa. Oli mahtavaa päästä lähemmäs paikallista kulttuuria ja oppia lisää siitä, miten ihmiset elävät ja työskentelevät Cooperstownissa.

Illalla päätin päästää hieman irti ja kävin katsomassa paikallista baseball-ottelua. Tunnelma oli katossa, kun paikalliset fanit kannustivat joukkueitaan voittoon. Oli hienoa nähdä, miten intohimoisesti ihmiset elävät mukana baseballissa ja miten se yhdistää erilaisia ihmisiä yhteen.

Viimeisen päivän lähestyessä päätin vielä tehdä päiväretken lähialueelle ja käydä vierailemassa paikallisessa viinitilalla. Sain opastetun kierroksen tilalla ja pääsin maistelemaan erilaisia viinejä. Oli mielenkiintoista oppia lisää alueen viinintuotannosta ja maistella paikallisia erikoisuuksia.

Palatessani Cooperstowniin päätin vielä käydä paikallisessa taidegalleriassa ja tutustua alueen taiteilijoiden töihin. Olin vaikuttunut siitä, miten monipuolinen ja eläväinen taideyhteisö Cooperstownissa oli, ja kuinka paljon luovaa energiaa kaupungissa oli.

Kun päivä alkoi kääntyä iltaan, suuntasin viimeisen kerran Baseball Hall of Fame -museolle. Kävelin hiljaisilla käytävillä ja pysähdyin vielä hetkeksi ihailemaan legendojen muistopatsaita. Olin kiitollinen siitä, että sain kokea niin paljon ja oppia niin paljon uutta 48 tunnin aikana Cooperstownissa.

Kun istuin takaisin junaan ja lähdin kohti kotia, tunsin haikeutta jättäessäni taakseni tämän upean pikkukaupungin. Cooperstown oli tarjonnut minulle unohtumattoman matkan baseballeen ja paikalliseen kulttuuriin, ja olin kiitollinen siitä, että sain kokea sen kaiken. Olin oppinut paljon ja tehnyt uusia löytöjä, ja Cooperstownin tunnelma oli jäänyt sydämeeni ikiajoiksi. Palaisin varmasti takaisin tulevaisuudessa, mutta tällä kertaa viivähtäisin vielä kauemmin tässä baseballin ja kulttuurin keitaassa.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Baseball Hall of Fame – Baseball Hall of Fame -museo on ehdoton käyntikohde Cooperstownissa, ja se kertoo baseballin rikkaasta historiasta ja suurista tähtipelaajista.

Fenimore Art Museum – Fenimore Art Museum esittelee amerikkalaista taidehistoriaa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua paikalliseen taiteeseen ja kulttuuriin.

Glimmerglass Opera – Glimmerglass Opera tarjoaa korkeatasoista oopperaelämystä upeassa ympäristössä Otsego-järven rannalla. Ainutlaatuinen kokemus musiikin ystäville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *