48 tuntia Canandaiguassa

Canandaigua on viehättävä pikkukaupunki Yhdysvaltojen osavaltiossa New Yorkissa, vain muutaman tunnin ajomatkan päässä New York Citystä. Vaikka monet matkailijat suuntaavatkin NYC:hen sen vilinään ja vilinään, Canandaigua tarjoaa rauhallisen ja rentouttavan vaihtoehdon kaupungin hälinän keskelle. Tässä blogissa tutustumme siihen, miten voit viettää ikimuistoisen 48 tunnin viikonlopun Canandaiguassa.

Perjantai

Saapuessa Canandaiguaan perjantaina iltapäivällä kannattaa ensimmäiseksi majoittua johonkin kaupungin viihtyisistä bed & breakfast -majapaikoista. Canandaigassa on useita viehättäviä ja tunnelmallisia B&B-paikkoja, joista voit valita juuri omiin mieltymyksiisi sopivan vaihtoehdon. Monet näistä majapaikoista sijaitsevat kätevästi kaupungin keskustan tuntumassa, joten voit helposti tutustua alueeseen kävellen.

Ensimmäinen ilta Canandaiguassa kannattaa viettää rentoutuen ja nauttien kaupungin tunnelmasta. Kävele vaikkapa Canandaigua-järven rannalla ja ihaile upeita auringonlaskuja, jotka heijastuvat järven pinnasta. Tämä on loistava tapa aloittaa rentouttava viikonloppu kauniissa ympäristössä.

Illallista varten suuntaa johonkin Canandaiguan monista ravintoloista, joista tarjoillaan paikallisia herkkuja. Voit esimerkiksi kokeilla Finger Lakes -alueen kuuluisia viinejä ja maistella paikallisia erikoisuuksia. Illallisen jälkeen voit vielä nauttia vaikkapa drinkin jossain kaupungin baareista ennen kuin suuntaat takaisin majoituspaikkaasi.

Lauantai

Herää aikaisin lauantaina ja aloita päiväsi aamiaisella jossain Canandaiguan suosituista kahviloista tai leipomoista. Nauti tuoreista leivonnaisista ja kahvista ennen päivän seikkailujen alkamista.

Aamupäivällä voit suunnata Canandaigua-järven rannalle ja vuokrata kanootin tai suppilaudan. Vietä aikaa vesillä ja nauti kauniista ympäristöstä ympärilläsi. Canandaigua-järvi tarjoaa upeat puitteet erilaisille vesielämyksille, ja siellä onkin monia mahdollisuuksia harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

Lounasaikaan voit suunnata yhteen Canandaiguan monista viehättävistä kahviloista tai ravintoloista ja nauttia paikallisista herkuista. Voit esimerkiksi kokeilla alueen kuuluisia pannukakkuja tai maistella tuoretta kalaa ja äyriäisiä.

Iltapäivällä voit suunnata johonkin Canandaiguan monista puistoista ja viettää aikaa ulkoilmassa. Voit esimerkiksi kävellä kaupungin puistoissa ja nauttia kauniista maisemista. Canandaiguan ympäristö tarjoaa upeita ulkoilumahdollisuuksia, ja voit esimerkiksi patikoida yhdelle alueen monista luontopoluista.

Illallisen voit nauttia vaikkapa jossain Canandaiguan hienoimmista ravintoloista. Monet näistä ravintoloista tarjoavat herkullisia ja tyylikkäitä annoksia, jotka yhdistelevät perinteisiä makuyhdistelmiä ja moderneja ruokatrendejä. Illallisen jälkeen voit vielä suunnata jollekin kaupungin baareista ja nauttia tunnelmasta ennen paluuta majoituspaikkaasi.

Sunnuntai

Viimeinen päivä Canandaiguan viikonlopusta kannattaa aloittaa rennosti. Voit nauttia aamiaista jossain paikallisista kahviloista tai leipomoista ennen kuin suuntaat tutustumaan kaupungin kulttuuriin ja historiallisiin nähtävyyksiin.

Aamupäivällä voit suunnata esimerkiksi Canandaiguan läheisyydessä sijaitsevalle Sonnenberg Mansion & Gardens -kartanolle. Tämä historiallinen kartano tarjoaa kiehtovan katsauksen alueen menneeseen aikaan ja upeat puutarhat tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Lounasaikaan voit suunnata vielä kerran johonkin Canandaiguan monista ravintoloista ja maistella paikallisia herkkuja ennen kotiinpaluuta. Voit esimerkiksi kokeilla paikallisia erikoisuuksia tai nauttia perinteisestä amerikkalaisesta ruoasta.

Ennen kotiinlähtöä voit vielä tehdä viimeisen kävelyn kaupungin keskustassa ja tehdä viimeiset ostokset paikallisista putiikeista ja kaupoista. Canandaigaan monet putiikit tarjoavat paikallisia käsityötuotteita ja ainutlaatuisia matkamuistoja, joita voit viedä mukanasi kotiisi muistoksi ikimuistoisesta viikonlopusta.

Canandaigan tunnelmallinen pikkukaupunki tarjoaa monia mahdollisuuksia viettää rentouttava ja ikimuistoinen viikonloppu. Vaikka kaupunki onkin pieni, siellä on paljon nähtävää ja koettavaa, ja Canandaigaan voi palata uudelleen ja uudelleen löytääkseen aina jotain uutta. Se on täydellinen pakopaikka kiireisestä kaupunkielämästä ja loistava valinta viikonloppumatkakohteeksi New York Citystä.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Visit Finger Lakes – Canandaigua – Finger Lakesin virallinen matkailusivusto tarjoaa tietoa ja vinkkejä Canandaiguan alueelle matkustamiseen.

Sonnenberg Gardens & Mansion State Historic Park – Sonnenbergin puutarha ja kartano tarjoavat upean historiallisen kohteen vierailla Canandaiguassa.

New York Wine & Culinary Center – Nauti viineistä ja ruokaelämyksistä New Yorkin viini- ja kulinaarikeskuksessa Canandaiguassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *