48 tuntia Hudsonissa, NY:ssä

New York City on täynnä jännittäviä ja kiinnostavia kaupunginosia, joista yksi mielenkiintoisimmista on ehdottomasti Hudson. Tässä blogissa kerron sinulle, miten voit viettää ikimuistoiset 48 tuntia Hudsonissa, New Yorkissa.

Hudson on viehättävä pikkukaupunki Hudson-joen varrella, noin kahden tunnin ajomatkan päässä New Yorkin keskustasta. Kaupunki on tunnettu taidegallerioistaan, antiikkiliikkeistään ja ravintoloistaan, mutta siellä on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Valmistaudu siis unohtumattomaan kaupunkilomaan Hudsonissa!

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ:

Saavuttuasi Hudsoniin kannattaa ensimmäiseksi suunnata majoituspaikkaasi. Voit valita yöpyväsi jossakin kaupungin tunnelmallisista bed & breakfast -paikoista tai vaikkapa historiallisessa hotellissa. Hudsonissa on tarjolla myös viihtyisiä Airbnb-asuntoja, joissa voi asua paikallisten keskellä ja saada aitoa kaupunkikokemusta.

Kun olet asettunut majoitukseesi, suuntaa kaupungille tutustumaan Hudsonin tarjontaan. Kävele pitkin Warren Streetiä, joka on kaupungin keskeinen ostoskatu. Siellä voit tutustua paikallisiin putiikkeihin, antiikkiliikkeisiin ja taidegallerioihin. Huomasit varmasti myös lukuisia ravintoloita ja kahviloita, jotka houkuttelevat sinua pysähtymään.

Lounasaikaan voit piipahtaa jossakin kaupungin lukuisista ravintoloista. Hudson tunnetaan erityisesti laadukkaasta ruokatarjonnastaan, joten voit odottaa saavasi herkullisen aterian paikallisista raaka-aineista valmistettuna. Suosittelen kokeilemaan vaikkapa paikallista mereneläviä tarjoavaa ravintolaa tai trendyä kasvisravintolaa.

Ruokailun jälkeen voit suunnata tutustumaan kaupungin kulttuuritarjontaan. Käy vaikkapa jossakin paikallisessa taidegalleriassa tai osallistu konserttiin paikallisessa musiikkiklubissa. Hudsonissa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, joten voit olla onnekas ja osua juuri sopivaan tapahtumaan vierailusi aikana.

Illan tullen voit suunnata johonkin kaupungin viihtyisistä baareista tai viinibaareista nauttimaan paikallisista juomista ja seurasta. Hudsonin yöelämä on vilkasta ja monipuolista, joten voit valita sopivan paikan tunnelmallisista pubeista trendikkäisiin cocktail-baareihin. Muista kuitenkin nauttia vastuullisesti ja pitää huolta omasta ja muiden turvallisuudesta.

TOINEN PÄIVÄ:

Herättyäsi uuteen päivään Hudsonissa voit suunnata aamupalalle johonkin kaupungin viihtyisistä kahviloista. Nauti kuppi tuoretta kahvia ja paikallista leivonnaista ennen kuin suuntaat päivän seikkailuihin. Päivän ohjelma voi sisältää esimerkiksi ulkoilua Hudsonin kauniissa ympäristössä.

Hudson sijaitsee upean Hudson-joen varrella, joten voit vuokrata kajakin tai polkupyörän ja lähteä tutustumaan vesistön ja luonnon tarjoamiin hienoihin maisemiin. Voit myös suunnata joen rannalle piknikille ja rentoutumaan kauniissa ympäristössä. Jos olet kiinnostunut historiasta, voit tutustua johonkin kaupungin museoista tai historiallisista nähtävyyksistä.

Lounaan voit nauttia jossakin kaupungin ravintoloista tai vaikkapa piknikillä joen rannalla. Hudsonissa on tarjolla laaja valikoima erilaisia ruokapaikkoja, joten voit valita mieltymystesi mukaan paikallista, italialaista, ranskalaista tai vaikkapa meksikolaista ruokaa.

Iltapäivällä voit suunnata shoppailemaan kaupungin putiikkeihin ja antiikkiliikkeisiin. Hudson tunnetaan hyvästä ostostarjonnastaan, joten voit löytää vaikka mitä kiinnostavaa matkamuistoiksi tai lahjoiksi kotiin. Kaupungista löytyy myös useita taidegallerioita ja käsityöläisten liikkeitä, joissa voit tutustua paikalliseen käsityöperinteeseen ja taiteeseen.

Illalla voit suunnata johonkin kaupungin ravintoloista nauttimaan illallisesta ja rentoutumaan päivän jälkeen. Valitse jokin paikallinen suosikki tai kokeile jotain uutta ja eksoottista. Voit myös suunnata takaisin hotellillesi rentoutumaan ja valmistautumaan seuraavaan päivään.

Viimeinen päivä Hudsonissa voit nauttia aamupalasta jossakin kaupungin mukavista kahviloista ja tehdä viime hetken ostoksia ennen lähtöä. Hudsonissa on tarjolla monia mielenkiintoisia paikkoja, joten voit viettää aikaa vielä tutustumalla johonkin paikalliseen nähtävyyteen tai rentoutua joen rannalla ennen paluuta kotiin.

48 tuntia Hudsonissa, New Yorkissa, on täynnä elämyksiä ja unohtumattomia hetkiä. Kaupunki tarjoaa monipuolista tekemistä ja nähtävää, joten voit suunnitella oman kaupunkilomasi juuri omien mieltymystesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan. Muista kuitenkin nauttia kaupungin tunnelmasta ja rentoutua loman aikana – Hudsonin viehättävässä ympäristössä unohtaa nopeasti arjen kiireet ja stressin.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Time Out New York – Hudson, NY Guide: Tutustu Hudsonin kaupunginosaan Time Out New Yorkin kattavan oppaan avulla ja löydä parhaat ravintolat, nähtävyydet ja tapahtumat alueella.
Travel + Leisure – Hudson Valley Guide: Tutustu Travel + Leisure -lehden Hudson Valley -oppaaseen, josta saat vinkkejä matkailuun Hudsonin laaksossa ja sen lumoavissa kaupungeissa.
Lonely Planet – Hudson Valley, New York State: Lue Lonely Planetin artikkeli Hudsonin laaksosta ja sen kiehtovista kohteista, jotka tekevät alueesta unohtumattoman matkailukohteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *