Haastattelu Eric Meekin kanssa Corningin lasimuseosta

Viime viikolla sain mahdollisuuden haastatella Eric Meekiä, Corningin lasimuseon kuraattoria ja yhtä merkittävimmistä lasitaiteen asiantuntijoista. Lasinystävät ympäri maailmaa tietävät, että Corningin lasimuseo on yksi maailman parhaista paikoista tutustua lasin historiaan ja nykypäivään. Museo sijaitsee New Yorkin osavaltiossa, mutta sen vaikutus ulottuu yli valtioiden rajojen.

Meek oli ystävällinen ja avuliain, kun kysyin häneltä muutamia kysymyksiä museosta ja lasialasta yleisesti. Hänen intohimonsa lasiin tuli selvästi esiin jokaisesta vastauksesta, ja innostukseni aiheeseen kasvoi entisestään haastattelun aikana.

Kysyin Meekiltä, miksi Corningin lasimuseo on niin merkittävä lasitaiteen ystäville. Hän selitti, että museossa on laaja kokoelma lasiesineitä eri aikakausilta, aina antiikin Kreikasta nykypäivään asti. Museon kokoelmat esittelevät lasin monipuolisuutta ja sen kehitystä vuosisatojen aikana. Lisäksi museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nähdä lasinvalmistusta livenä ja osallistua erilaisiin lasityöpajoihin.

Keskustelimme myös lasin merkityksestä Amerikan historiassa. Meek kertoi, että lasi on ollut tärkeä osa amerikkalaista kulttuuria aina siirtomaista lähtien. Lasiteollisuus on ollut merkittävä työllistäjä ja talouden kannalta tärkeä ala monilla alueilla Yhdysvalloissa. Corningin lasimuseossa kävijät voivat nähdä, miten lasinvalmistus on kehittynyt Yhdysvalloissa ja miten se on vaikuttanut maan historiaan.

Haastattelun aikana Meek puhui myös lasin nykykäytöstä ja sen roolista taiteessa. Hän korosti, että lasi on yhä mielenkiintoinen materiaali taiteilijoille ympäri maailmaa. Lasilla on ainutlaatuiset ominaisuudet, kuten heijastavuus ja valon läpäisevyys, jotka tekevät siitä suositun taiteen tekemiseen. Corningin lasimuseo esittelee vierailijoille monipuolisesti erilaisia lasitaiteen muotoja nykytaiteesta perinteisiin käsityötaitoihin.

Meek kertoi myös Corningin lasimuseon tulevaisuudesta ja siitä, mitä uusia hankkeita heillä on suunnitteilla. Hän mainitsi, että museo pyrkii jatkuvasti laajentamaan kokoelmiaan ja tarjoamaan vierailijoille entistä monipuolisempia kokemuksia lasista ja sen historiasta. Tulevaisuudessa museolla saattaa olla esillä uusia keskusteluja ja tapahtumia, jotka houkuttelevat entistä enemmän vierailijoita ympäri maailmaa.

Haastattelun päätteeksi Meek kiitti minua kiinnostuksestani lasialaa kohtaan ja toivoi, että pääsisin pian käymään Corningin lasimuseossa henkilökohtaisesti. Hänen innostuksensa ja asiantuntemuksensa lasialasta olivat todella inspiroivia, ja jäin miettimään, miten voisin itse oppia lisää lasin historiasta ja taiteesta.

Kaiken kaikkiaan haastattelu Eric Meekin kanssa oli hyvin opettavainen ja inspiroiva kokemus. Corningin lasimuseo on selvästi paikka, jossa lasin ystävien tulisi ehdottomasti käydä tutustumassa lasin monimuotoisuuteen ja sen merkitykseen historiassa ja nykypäivässä. Kiitos Eric Meekille innostavasta keskustelusta ja upeasta mahdollisuudesta oppia lisää lasista!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Corning Museum of Glass – Corningin lasimuseo on yksi maailman johtavista lasitaiteen museoista, ja se tarjoaa kattavan katsauksen lasin valmistukseen, muotoiluun ja käyttöön eri aikakausina. Museossa on laaja kokoelma historiallisia lasiesineitä, moderneja lasitaiteen teoksia ja interaktiivisia näyttelyitä, jotka houkuttelevat kävijöitä ympäri maailmaa.

Rakennesuunnittelun FC reseptihaku – Corningin lasimuseon kirjasto on yksi maailman suurimmista lasialan kirjastoista, jossa on laaja valikoima kirjoja, lehtiä, näyttelyluetteloita ja muita julkaisuja lasitaiteesta ja lasinvalmistuksesta. Kirjasto on tärkeä resurssi niin tutkijoille, opiskelijoille kuin harrastajillekin, jotka haluavat syventää tietämystään lasin maailmasta.

Flameworking Techniques – Corningin lasimuseo tarjoaa myös kattavan valikoiman koulutusohjelmia ja työpajoja, joissa kävijät voivat oppia erilaisia lasinpuhalluksen ja muotoilun tekniikoita. Flameworking-tekniikat ovat suosittuja niin ammattilaisten kuin harrastajien keskuudessa, ja museon asiantuntevat opettajat auttavat oppilaita kehittämään taitojaan entistäkin paremmiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *