Yllättäviä perheystävällisiä kohteita New Yorkin osavaltiossa

New Yorkin osavaltio tunnetaan yleisesti kiireisestä kaupunkielämästä, kulttuuristaan ja lukuisista nähtävyyksistään. Monet ihmiset näkevät sen pääasiassa aikuisille suunnattuna matkakohteena, mutta totuus on, että New Yorkissa on myös paljon yllättäviä perheystävällisiä kohteita. Tässä blogikirjoituksessa esittelemme muutamia sellaisia kohteita, jotka tarjoavat mieleenpainuvia kokemuksia koko perheelle.

1. Corningin lasimuseo – Corning, NY
Corningin lasimuseo (Corning Museum of Glass) sijaitsee noin neljän tunnin ajomatkan päässä New York Citystä, mutta se on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Museo tarjoaa monipuolisen katsauksen lasin valmistukseen ja sen historiaan, ja siellä järjestetään myös erilaisia työpajoja ja esityksiä lapsille. Lapset voivat oppia lasinpuhallusta ja muita lasintekotekniikoita, ja koko perhe voi osallistua lasinpuhalluskurssille yhdessä.

2. Catskillin vuoret – Catskill, NY
Catskillin vuoret ovat ihanteellinen kohde perheille, jotka kaipaavat luontoelämyksiä ja ulkoilma-aktiviteetteja. Alueella on lukuisia vaellusreittejä, joista löytyy vaihtoehtoja niin aloittelijoille kuin kokeneille vaeltajille. Lisäksi Catskillin vuoristossa on runsaasti mahdollisuuksia kalastukseen, pyöräilyyn ja piknik-retkiin. Voitte myös yöpyä yhdessä alueen monista leirintäalueista tai vuokrata mökin.

3. Strong National Museum of Play – Rochester, NY
Rochesterin Strong National Museum of Play on ehdoton kohde perheille, joilla on lapsia. Museo tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä ja toimintoja, joissa lapset voivat leikkiä ja oppia samalla. Esimerkiksi Sesame Street -näyttely ja leikkikentät tarjoavat hupia ja opetusta pienille vieraille. Museossa on myös lelumuseo, jossa voi tutustua erilaisiin leluihin eri aikakausilta.

4. Howe Caverns – Howes Cave, NY
Howe Caverns on maanalainen luolasto, joka tarjoaa jännittävän ja opettavaisen seikkailun koko perheelle. Lapset ja aikuiset voivat seikkailla luolastossa, tutkia stalagmiitteja ja stalaktiitteja sekä oppia geologiasta. Lisäksi luolastoissa järjestetään opastettuja kierroksia, joissa kerrotaan enemmän alueen historiasta ja geologiasta.

5. Adirondackin eläintarha – Lake George, NY
Adirondackin eläintarha on ainutlaatuinen kohde perheille, jotka rakastavat eläimiä ja haluavat oppia lisää niistä. Eläintarhassa asutaan lajeja, jotka ovat tyypillisiä Adirondackin alueelle, kuten karhuja, metsäsikoja ja hirviä. Lapset voivat osallistua eläinten ruokintaan ja oppia samalla lisää niiden elinympäristöstä ja käyttäytymisestä.

Näiden yllättävien perheystävällisten kohteiden lisäksi New Yorkin osavaltiosta löytyy monia muitakin vaihtoehtoja perhelomailuun. Esimerkiksi upouusi Legoland-teemapuisto Goshenissa on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka lapsiperheille. Vaihtoehtoisesti voitte suunnata Finger Lakes -järville nauttimaan rauhallisesta maaseudun tunnelmasta ja vesileikeistä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että New Yorkin osavaltio tarjoaa paljon enemmän kuin vain kaupungin kuhinaa ja kulttuuritarjontaa. Se on myös ihanteellinen kohde perheille, jotka haluavat yhdistää lomaansa seikkailuja, opetusta ja unohtumattomia elämyksiä lasten kanssa. Onkin hyvä muistaa, että New Yorkin osavaltiosta löytyy runsaasti yllättäviä ja mielenkiintoisia kohteita, jotka tekevät perhelomasta ikimuistoisen.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

American Museum of Natural History: American Museum of Natural History on yksi maailman suurimmista ja vaikuttavimmista luonnontieteellisistä museoista. Siellä on nähtävillä valtava määrä näyttelyitä, luonnontieteellisiä esineitä ja fossiileja, jotka tarjoavat opettavaista ja viihdyttävää tekemistä kaikenikäisille.
Brooklyn Children’s Museum: Brooklyn Children’s Museum on yksi vanhimmista lastenmuseoista Yhdysvalloissa. Museo tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä ja ohjelmia, jotka innostavat lasten mielikuvitusta ja oppimista.
Central Park: Central Park on New Yorkin keskellä sijaitseva valtava puisto, joka tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja perheille. Puistossa voi kävellä, pyöräillä, pikniköidä, leikkiä leikkipuistoissa tai osallistua erilaisiin tapahtumiin ja aktiviteetteihin ympäri vuoden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *