Parhaat pastapaikat New Yorkin osavaltiossa

New York on tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan ja erityisesti pastaruoistaan. Kaupungissa on lukemattomia upeita pastapaikkoja, joiden valikoimasta löytyy kaikkea perinteisistä italialaisista pastoista moderneihin ja trendikkäisiin pastaruokiin. Tässä artikkelissa esittelen muutamia New Yorkin osavaltion parhaita pastapaikkoja, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

1. Carbone, New York City
Carbone on yksi New Yorkin kuuluisimmista italialaisista ravintoloista, ja se tunnetaan erityisesti herkullisista pastaruokaistaan. Tämä klassinen italialainen ravintola sijaitsee Greenwich Villagessa ja tarjoaa ikonisimpia italialaisia makuja kaupungissa. Pastalistan kohokohtia ovat esimerkiksi spaghetti pomodoro, rigatoni vodka ja tagliatelle Bolognese. Carbone on myös tunnettu hienostuneesta tunnelmastaan ja upeasta sisustuksestaan, joten se sopii erinomaisesti romanttisiin illallisiin tai erityisiin juhlatilaisuuksiin.

2. Lilia, Brooklyn
Jos kaipaat modernimpaa otetta pastaruoissa, suuntaa Brooklynin Lilia-ravintolaan. Tämä suosittu ravintola tarjoaa herkullisia italialaisia pastaruokia rennossa ja trendikkäässä ympäristössä. Lilian pastalistan kruununjalokiviä ovat esimerkiksi mafaldine al ragu ja ricotta gnocchi, jotka saavat veden herahtamaan kielelle pelkästä ajatuksesta. Lisäksi ravintola tunnetaan laadukkaista viineistään ja ystävällisestä palvelustaan, mikä tekee vierailusta Liliassa unohtumattoman elämyksen.

3. Rao’s, East Harlem
Rao’s on legendaarinen italialainen ravintola East Harlemissa, joka on ollut toiminnassa jo yli sadan vuoden ajan. Tässä perinteikkäässä ravintolassa voi nauttia autenttisista italialaisista mauista ja tunnelmasta, ja pastalistalta löytyvät muun muassa herkulliset spaghetti aglio e olio ja fettuccine Alfredo. Rao’s on tunnettu myös tiukasta pöytävarauspolitiikastaan, mutta se on ehdottomasti vaivan arvoinen, sillä ravintolan ruoka ja tunnelma ovat vertaansa vailla.

4. Aunt Jake’s, Little Italy
Aunt Jake’s on rento ja viihtyisä pastaravintola Little Italyn sydämessä, joka tarjoaa herkullisia ja kohtuuhintaisia pastaruokia. Ravintolassa voi itse valita haluamansa pastan, kastikkeen ja lisukkeet, joten jokainen voi luoda oman makunsa mukaisen annoksen. Aunt Jake’s tunnetaan erityisesti tuoreista ja laadukkaista raaka-aineistaan, ja sen pastalistan vaihtoehdoista löytyvät esimerkiksi spagetti pesto, penne alla vodka ja tortellini alla panna. Ravintola sopii hyvin rennolle lounaalle tai illalliselle ystävien kanssa.

5. Il Buco, New York City
Il Buco on tunnettu italialainen ravintola, joka tarjoaa rustiikkisia pastaruokia trendikkäässä ympäristössä. Ravintola sijaitsee Sohossa ja sen pastalistan herkkuina ovat esimerkiksi fettuccine alla carbonara ja orecchiette with sausage and broccoli rabe. Il Buco tunnetaan myös laadukkaista viineistään ja ystävällisestä palvelustaan, ja sen lämmin ja kotoisa tunnelma tekee vierailusta aina miellyttävän kokemuksen.

Nämä viisi pastapaikkaa ovat vain pintaraapaisu New Yorkin osavaltion monipuolisesta ja herkullisesta pastatarjonnasta. Kaupungista löytyy lukemattomia muitakin upeita ravintoloita ja ruokapaikkoja, jotka tarjoavat kaikille pastafiileille unohtumattomia makuelämyksiä. Onneksi New Yorkin pastamaailma on niin laaja ja monipuolinen, että jokainen pastan ystävä löytää varmasti itselleen sopivan paikan kaupungin herkullisissa ravintoloissa. Joten seuraavan kerran kun kaipaat maukasta pastaruokaa, suuntaa johonkin näistä paikoista ja anna makunystyröidesi nauttia!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

https://www.lilfrankies.com/ – Lil’ Frankie’s East Village: Tunnettu italialainen ravintola, joka tarjoaa herkullisia pastaruokia rennossa ja viihtyisässä ympäristössä.
https://www.carminesnyc.com/ – Carmine’s Upper West Side: Suosittu italialainen ravintola, joka tunnetaan runsaista annoksistaan ja ystävällisestä palvelustaan.
https://www.lartusi.com/ – L’Artusi West Village: Trendikäs ravintola, jonka pastat valmistetaan alusta asti ja joka tarjoaa modernin otteen perinteisiin italialaisiin makuihin.
https://www.morrellwinebar.com/ – Morrell Wine Bar & Cafe Midtown: Laadukas viinibaari, joka tarjoaa herkullisia viinejä ja pastaruokia elegantissa ympäristössä.
https://www.joebastianich.com/ – Lupa’s Lupa Osteria Romana Greenwich Village: Korkealaatuinen ravintola, joka tarjoaa perinteisiä roomalaisia pastaruokia aidoissa ja tunnelmallisissa tiloissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *