Missä juhlia Pyhän Patrickin päivää New Yorkissa

Pyhän Patrickin päivä on maailmanlaajuisesti tunnettu irlantilaisten juhlapäivä, jota vietetään 17. maaliskuuta. Päivä on saanut nimensä Pyhästä Patrickista, Irlannin kristinuskon suojeluspyhimyksestä, joka perinteiden mukaan karkotti saarelta käärmeet. Nykyään Pyhän Patrickin päivää juhlitaan monissa maissa ympäri maailmaa, mutta erityisesti Yhdysvalloissa, ja varsinkin New Yorkissa, juhla on erityisen suosittu tapahtuma.

New Yorkin Pyhän Patrickin päivän juhlat ovatkin jo legendaarisia, ja kaupunki herääkin vihreään ja irlantilaiseen tunnelmaan tuona päivänä. Juhlaan sisältyy monia perinteisiä tapoja ja ohjelmanumeroita, joiden avulla kaupunkilaiset ja turistit voivat juhlistaa Pyhää Patrickia ja irlantilaista kulttuuria. Mutta missä päivää sitten kannattaa juhlia New Yorkissa?

Yksi ehdottomasti suosituimmista paikoista juhlia Pyhän Patrickin päivää New Yorkissa on Manhattanin Midtownissa sijaitseva St. Patrickin katedraali, joka on nimetty juuri Pyhän Patrickin mukaan. Katedraali järjestää vuosittain upeita juhlamessuja ja konsertteja, jotka keräävät paikalle satoja ihmisiä. Katedraalin järjestämä Pyhän Patrickin päivän paraati on myös yksi kaupungin suurimmista ja perinteikkäimmistä paraateista, joka kulkee 5th Avenueta pitkin ja kerää katselijoita kadunvarsille. Paraatin jälkeen monet suuntaavatkin lähialueen ravintoloihin ja pubeihin juhlistamaan päivää.

Toinen suosittu paikka juhlia Pyhän Patrickin päivää New Yorkissa on Queensin Woodside, joka tunnetaan kaupungin irlantilaisena keskuksena. Woodside tarjoaa runsaasti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja Pyhän Patrickin päivänä, kuten perinteisiä irlantilaisia tanssiesityksiä, musiikkiesityksiä ja tietysti runsaasti hyvää ruokaa ja juomaa. Monet pubit ja baaritkin järjestävät erikoistapahtumia Pyhän Patrickin päivän kunniaksi, kuten olutmaistajaisia ja live-musiikkia.

Bronxissa sijaitseva Gaelic Park on myös suosittu kohde Pyhän Patrickin päivänä. Täällä järjestetään perinteisiä irlantilaisia tansseja ja musiikkiesityksiä, sekä muita aktiviteetteja koko perheelle. Gaelic Parkissa on myös mahdollista osallistua erilaisiin kilpailuihin ja leikkeihin, jotka liittyvät irlantilaiseen kulttuuriin. Monet kaupungin irlantilaiset yhdistykset ja järjestöt myös järjestävät omia tapahtumiaan Pyhän Patrickin päivänä, joten kannattaa seurata paikallisia tapahtumakalentereita.

Staten Islandin irlantilainen kulttuurikeskus on myös suosittu kohde juhlia Pyhän Patrickin päivää New Yorkissa. Kulttuurikeskus järjestää monenlaisia aktiviteetteja ja tapahtumia koko perheelle, kuten perinteisiä irlantilaisia ruokakursseja, tanssiesityksiä ja musiikkikonsertteja. Kulttuurikeskuksen ympäristössä sijaitsevat monet irlantilaiset pubit ja ravintolat, joten päivää voi jatkaa iltaan asti kunnon irlantilaisessa tunnelmassa.

Lopuksi mainittakoon vielä Brooklynin irlantilainen naapurusto Bay Ridge, joka tunnetaan monista irlantilaisista baareista ja pubeistaan. Bay Ridgessä järjestetään myös perinteisiä Pyhän Patrickin päivän paraateja ja muita tapahtumia, jotka houkuttelevat paikalle niin irlantilaisia kuin ei-irlantilaisiakin juhlijoita. Monet irlantilaiset baarit ja pubit tarjoavat erikoisohjelmaa ja juomatarjouksia Pyhän Patrickin päivän kunniaksi, ja juhla jatkuu usein pitkälle yöhön.

Kaiken kaikkiaan New York tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia juhlia Pyhän Patrickin päivää ja kokea aitoa irlantilaista tunnelmaa kaupungissa. Riippuen omista mieltymyksistä ja mukavuustasosta, löytyy varmasti jokaiselle juhlijalle sopiva kohde ja tapahtuma kaupungista. Joten laita vihreä vaatteet päälle, ota irlantilainen hattu päähän ja lähde nauttimaan Pyhän Patrickin päivästä New Yorkissa!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

History of St. Patrick’s Day: Linkki vie sinut sivustolle, jossa kerrotaan Pyhän Patrickin päivän historiasta ja perinteistä.
St. Patrick’s Day Celebrations Worldwide: Täältä löydät tietoa siitä, miten Pyhää Patrickin päivää juhlitaan eri puolilla maailmaa.
St. Patrick’s Day Parade in New York City: Tutustu linkkiin saadaksesi lisätietoa New Yorkissa järjestettävästä Pyhän Patrickin päivän paraatista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *