new-york-on-a-budget-free-and-low-cost-things-to-do-in-nyc

New York City on yksi maailman kalleimmista kaupungeista, mutta se ei tarkoita, että siellä ei olisi mitään tekemistä budjettimatkailijalle. On paljon ilmaisia ja edullisia tapoja nauttia suurkaupungin vilinästä ja monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Tässä artikkelissa esitellään joitakin vinkkejä siitä, miten voi viettää aikaa New Yorkissa edullisesti.

1. Kävele Central Parkissa
Yksi parhaista tavoista nauttia New Yorkin kaupunkimaisemista on kävellä Central Parkissa. Tämä yli 340 hehtaarin puisto tarjoaa rauhallisen pakopaikan kaupungin hälinästä ja on täysin ilmainen kaikille kävijöille. Voit rentoutua nurmikentällä, kävellä pitkin puistopolkuja ja ihailla puiston monia nähtävyyksiä, kuten Bethesda-suihkulähde ja Bow-silta.

2. Vieraile museoissa ilmaispäivinä
Useimmat New Yorkin museot tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn tiettyinä päivinä tai kellonaikoina. Esimerkiksi MoMA (Museum of Modern Art) on ilmainen perjantai-iltaisin klo 16.00-20.00 ja Metropolitan Museum of Art on ”pay what you wish” -periaatteella, eli voit maksaa niin paljon kuin haluat sisäänpääsymaksusta. Tutustu museoiden verkkosivuihin ja tarkista ilmaispäivät ennen vierailua.

3. Koe ilmainen taide ja kulttuuri
New Yorkissa on paljon tapahtumia ja esityksiä, jotka ovat ilmaisia tai hyvin edullisia. Esimerkiksi voit osallistua ilmaiseen Shakespeare in the Park -esitykseen Central Parkissa kesäisin tai kuunnella ilmaisia konsertteja Bryant Parkissa. Lisäksi monet taidegalleriat ja studiot tarjoavat avoimia ovia -tapahtumia, joissa voit tutustua paikallisiin taiteilijoihin ja heidän töihinsä maksutta.

4. Tutustu kaupungin eri kaupunginosiin
New Yorkissa jokainen kaupunginosa on omanlaisensa ja tarjoaa ainutlaatuisen tunnelman. Voit tutustua eri kaupunginosiin kävellen, pyöräillen tai julkisilla liikennevälineillä. Greenwich Village on tunnettu boheemista ilmapiiristään ja taidegallerioistaan, kun taas Brooklynin Williamsburgissa voit kokea hipster-kulttuuria ja trendikkäitä kahviloita. Älä unohda myös Harlemia, joka on musiikin ja kulttuurin keskus New Yorkissa.

5. Nauti edullisista ruokapaikoista
New Yorkissa on lukemattomia ruokapaikkoja, jotka tarjoavat herkullisia annoksia edulliseen hintaan. Voit syödä herkullisen falafel-annoksen Greenwich Villagen kadunvarsikärrystä tai nauttia halvoista aasialaisista nyyttiravintoloista Chinatownissa. Jos kaipaat tuoretta ruokaa, suuntaa Union Squaren torille maistelemaan paikallisia herkkuja.

6. Vietä aikaa rantapuistoissa
New Yorkissa on useita rantapuistoja, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupungin siluettiin ja mahdollisuuden rentoutua hiekkarannalla tai virkistävässä merivedessä. Voit ottaa aurinkoa Coney Islandin hiekkarannalla tai kävellä Boardwalkilla, joka on täynnä huvipuistolaitteita ja ruokakojuja. Rockaway Beach Queensissa on toinen suosittu rantakohde, jossa voit harrastaa surffausta tai rentoutua rannalla.

7. Vieraile kirpputoreilla ja putiikeissa
New Yorkissa on paljon kirpputoreja ja putiikkeja, joissa voit tehdä löytöjä edulliseen hintaan. Voit tutustua vintage-vaatteisiin ja koruihin Brooklyn Flea -kirpputorilla tai etsiä uniikkeja esineitä Artists & Fleas -markkinoilla. Lisäksi voit vierailla Lukumasarilla, jossa myydään edullista käytettyä kirjallisuutta ja vinyylejä.

8. Osallistu ilmaisiin tapahtumiin
New Yorkissa järjestetään ympäri vuoden monia ilmaisia tapahtumia, kuten konsertteja, festivaaleja ja elokuvanäytöksiä. Voit osallistua ilmaiseen SummerStage-konserttiin Central Parkissa tai katsella ilmakuvauksenäytöstä Coney Islandin amfiteatterissa. Bryant Park järjestää myös ilmaisia elokuvailtoja kesäisin, jolloin voit nauttia elokuvista ulkoilmassa ystävien kanssa.

Yhteenvetona voi todeta, että New Yorkissa on paljon ilmaisia ja edullisia tapoja nauttia kaupungista ja sen monipuolisesta kulttuurista. Kävele Central Parkissa, vieraile ilmaispäivinä museoissa, tutustu eri kaupunginosiin ja nauti herkullisista ruokapaikoista budjettimatkailijan näkökulmasta. Muista tutustua kaupungin tapahtumakalenteriin ja tiedustella paikallisilta asukkailta vinkkejä edullisista tekemisistä. New York on täynnä mahdollisuuksia nauttia kaupungista myös pienen budjetin kera!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

NYCgo: NYCgo on virallinen matkailusivusto, josta voi löytää tietoa erilaisista tapahtumista ja nähtävyyksistä New Yorkissa.
NYC Parks: New York Cityn puistoviraston sivusto tarjoaa tietoa kaupungin monista puistoista ja virkistysmahdollisuuksista.
Time Out New York: Time Out New York on hyvä paikallinen opas, josta löytää tietoa edullisista tapahtumista, ravintoloista ja nähtävyyksistä kaupungissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *