Upeat veistospuistot ja puutarhat New Yorkissa

New York City on tunnettu monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan, ja kaupungissa on lukuisia upeita veistospuistoja ja puutarhoja, jotka tarjoavat paikan rauhoittumiselle ja inspiraatiolle keskellä vilkasta kaupunkia. Nämä vihreät keitaille ovat loistava tapa paeta kaupungin hälinää hetkeksi ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Yksi tunnetuimmista puistoista New Yorkissa on ehdottomasti Central Park. Tämä valtava puisto on todellinen keidas keskellä Manhattanin betoniviidakkoa ja tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja rentoutumiseen. Central Parkissa voi kävellä pitkin kauniita polkuja, rentoutua ruohikolla piknikillä tai ihailla monia veistoksia, jotka koristavat puistoa.

Yksi veistospuistoista, joka ei ehkä ole niin tunnettu turistien keskuudessa, mutta joka on ehdottomasti vierailun arvoinen, on Storm King Art Centerin puutarha Hudson Valleyn ulkopuolella. Tämä laaja veistospuisto kattaa yli 500 hehtaaria ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua yli 100 veistokseen, jotka on sijoitettu upeaan maalaismaisemaan. Puutarha on avoinna ympäri vuoden ja tarjoaa mielenkiintoista nähtävää niin taiteen ystäville kuin luonnonystävillekin.

SculptureCenter Queensissa on toinen upea veistospuisto, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua nykytaiteen kiinnostaviin veistoksiin. Puisto sijaitsee vanhassa teollisuusrakennuksessa ja sen ympärillä on kauniisti hoidettu puutarha, jossa voi nauttia taiteesta ja luonnosta samanaikaisesti.

Brooklyn Botanic Garden on puolestaan yksi kaupungin kauneimmista puutarhoista, jossa on yli 50 hehtaaria erilaisia kasveja ja kukkia. Puutarha on jaettu useisiin eri alueisiin, kuten Rose Garden ja Japanese Garden, jotka tarjoavat vierailijoille erilaisia näkymiä ja tunnelmia. Brooklyn Botanic Gardenissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja retkiä ympäri vuoden, joten sieltä löytyy aina jotain uutta nähtävää.

Jos kaipaat rauhallista paikkaa rentoutumiseen ja meditointiin, suuntaa The Cloistersiin. Tämä upea keskiaikainen luostarikompleksi sijaitsee Hudson-joen varrella ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua keskiaikaiseen taiteeseen ja kulttuuriin. Puutarha-alueet ympäröivät luostaria ja tarjoavat täydellisen paikan rauhoittumiselle ja hiljentymiselle.

Olit sitten kaupungissa vain lyhyen aikaa tai asut siellä pysyvästi, New Yorkin upeat veistospuistot ja puutarhat tarjoavat loistavan mahdollisuuden paeta kaupungin hälinää ja nauttia kauniista ympäristöstä. Käy siis tutustumassa näihin vihreisiin keitaisiin seuraavan kerran kun kaipaat rauhaa ja kauneutta keskellä kaupungin vilinää.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Paley Park: Paley Park on pieni, mutta kaunis puisto Midtown Manhattanilla, jossa voit rentoutua ja nauttia vehreästä ympäristöstä keskellä kaupungin vilinää.
Brooklyn Botanic Garden: Brooklyn Botanic Garden on yksi New Yorkin suosituimmista puutarhoista, jossa voit ihailla erilaisia kasveja ja kukkia ympäri vuoden.
Central Park: Central Park on yksi maailman kuuluisimmista puistoista, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun, rentoutumiseen ja kulttuurin kokemiseen keskellä Manhattanin kuhinaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *