Viehättäviä katettuja siltoja New Yorkissa

New York City on tunnettu monista maamerkeistään, kuten Vapaudenpatsaasta, Empire State Buildingistä ja Central Parkista. Yksi kaupungin vähemmän tunnetuista, mutta yhtä viehättävistä nähtävyyksistä ovat sen kauniit katetut sillat.

Katetut sillat ovat osa kaupungin rikasta historiaa ja tarjoavat kävijöille upeita näkymiä joen yli sekä suojaa sateelta ja lumisateelta. Ne ovat myös tärkeä osa kaupungin infrastruktuuria, mahdollistaen liikenteen niin autoilla, pyörillä kuin jalan kulkijoille. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin New Yorkin viehättäviä katettuja siltoja ja kerromme niiden historiasta.

Yksi kaupungin tunnetuimmista katetuista silloista on Brooklyn Bridge, joka yhdistää Manhattanin ja Brooklynin alueet East Riverin yli. Brooklyn Bridge valmistui vuonna 1883 ja oli silloin maailman pisin riippusilta. Silta on suosittu nähtävyys niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa, ja siitä on upeat näkymät Manhattanin siluettiin. Brooklyn Bridgellä on myös kävelysilta jalankulkijoille, jotka haluavat ihailla kaupungin maisemia lähemmin.

Toinen kuuluisa katettu silta New Yorkissa on Queensboro Bridge, joka yhdistää Manhattanin ja Queensin alueet yli East Riverin. Queensboro Bridge valmistui vuonna 1909 ja se on yksi vanhimmista yhä käytössä olevista katetuista silloista kaupungissa. Silta on tunnettu kiehtovasta arkkitehtuuristaan ja sen neljästä metallirakenteisesta kaaresta, jotka tekevät siitä visuaalisesti mielenkiintoisen.

Kolmas merkittävä katettu silta New Yorkissa on Manhattan Bridge, joka yhdistää Manhattanin ja Brooklynin alueet. Manhattan Bridge valmistui vuonna 1909 ja se on yksi kaupungin vilkkaimmista liikennesilloista. Manhattan Bridgellä on kaksi ajokaistaa autoille sekä jalkakäytävät pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Silta tarjoaa upeat näkymät sekä Brooklyn Bridgelle että Vapaudenpatsaalle, ja se on suosittu valokuvaajien keskuudessa.

Vaikka Brooklyn, Queens ja Manhattan Bridges ovat kaikki upeita katettuja siltoja, on yksi erityisen viehättävä silta Brooklyn Heightsin läheisyydessä. Tämä silta tunnetaan nimellä George Washington Bridge ja se yhdistää Manhattanin ja New Jerseyn alueet yli Hudson-joen. George Washington Bridge valmistui vuonna 1931 ja se on yksi maailman vilkkaimmista silloista, palvellen päivittäin tuhansia autoilijoita.

George Washington Bridgellä on kaksi tasoa ajoneuvoille sekä jalkakäytävä ja pyörätie. Silta on arkkitehtonisesti vaikuttava, ja sen kaksi massiivista satamakoria ovat kaupungin ikonisia maamerkkejä. George Washington Bridge tarjoaa upeat näkymät niin Manhattanille kuin New Jerseyllekin, ja se on suosittu paikka valokuvaukseen ja maisemien ihailemiseen.

Kaikilla näillä katetuilla silloilla on tärkeä rooli New Yorkin kaupungissa, mahdollistaen liikenteen ja yhdistäen eri alueita. Ne ovat myös osa kaupungin rikasta historiaa ja arkkitehtonista perintöä. Käveleminen tai pyöräileminen näitä siltoja pitkin tarjoaa upean näkökulman kaupungin maisemiin ja antaa mahdollisuuden tutustua New Yorkin kauneuteen lähemmin.

Kun seuraavan kerran vierailet New Yorkissa, varmista että otat aikaa tutustua kaupungin kauniisiin ja viehättäviin katettuihin siltoihin. Ne tarjoavat upeat näkymät ja mahdollisuuden kokea kaupungin historiallisia ja arkkitehtonisia aarteita läheltä. Tuskin maltan odottaa, että pääsen itsekin seuraavan kerran kävelemään Brooklyn Bridgelle ja ihailemaan kaupungin siluettia auringon laskiessa taivaanrannan taa. New Yorkin katetut sillat ovat todellakin vierailun arvoisia!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

https://www.nycgovparks.org/parks/flushing-meadows-corona-park
Flushing Meadows Corona Park – Flushing Meadows Corona Park sijaitsee Queensissa ja se on yksi suurimmista kaupunkipuistoista New York Cityssä. Puisto tunnetaan muun muassa maailmannäyttelyn järjestämisestä vuonna 1964.

https://www.nycgo.com/boroughs-neighborhoods/bronx/mott-haven
Mott Haven – Mott Haven on kaupunginosa Bronxissa, joka on tunnettu värikkäästä katutaiteestaan ja historiallisista rakennuksistaan. alueella kävijät voivat nauttia paikallisista taidegallerioista ja ravintoloista.

https://www.timeout.com/newyork/things-to-do/green-wood-cemetery
Green-Wood Cemetery – Green-Wood Cemetery on historiallinen hautausmaa Brooklynissä, joka on suosittu vierailupaikka paikallisten ja turistien keskuudessa. Hautausmaalla on upeita hautamuistomerkkejä ja viheralueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *