Parhaat paikat nähdä syksyn lehtivärit New Yorkin osavaltiossa

Syksy on yksi kauneimmista vuodenajoista New Yorkin osavaltiossa, kun puut vaihtavat väriä ja metsät hehkuvat kultaisina ja punaisina sävyinä. New York Cityn ulkopuolella on lukuisia paikkoja, joissa voi nähdä upeita syksyn lehtivärejä ja nauttia kauniista maisemista. Tässä blogikirjoituksessa esittelen muutamia parhaita paikkoja, joissa voit kokea syksyn värikylläisen kauneuden New Yorkin osavaltiossa.

1. Adirondack-vuoret

Adirondack-vuoret, sijaitsee pohjoisessa New Yorkin osavaltiossa, tarjoaa upeita maisemia ja upeita syksyn lehtivärejä. Vuoristossa on lukuisia vaellusreittejä ja näköalapaikkoja, joista voi ihailla vuoriston peittämiä laajoja metsiä. Suosittuja näköalapaikkoja ovat esimerkiksi Mount Jo ja Cascade-järvi. Adirondack-vuoret ovat ehdoton kohde niille, jotka rakastavat ulkoilmaelämää ja kauniita maisemia.

2. Catskill-vuoret

Toinen upea kohde syksyisten lehtivärien ihailuun on Catskill-vuoret, jotka sijaitsevat lähellä New York Cityä. Vuoristossa on lukuisia vaellusreittejä ja vesiputouksia, joista voi nauttia syksyn kauneudesta. Catskill-vuoret tarjoavat upeita näkymiä Hudson-joelle ja ympäröiville metsille. Suositeltavia kohteita Catskill-vuorilla ovat esimerkiksi Kaaterskill Falls ja North-South Lake.

3. Finger Lakes -alue

Finger Lakes -alueella sijaitsee kauniita järviä, viinitiloja ja upeita maisemia, jotka muuttuvat syksyllä upeiksi lehtiväreiksi. Alueella voi tehdä veneretkiä järvillä ja maistella paikallisia viinejä viinitiloilla. Suosittuja nähtävyyksiä Finger Lakes -alueella ovat esimerkiksi Taughannock Falls State Park ja Watkins Glen State Park. Finger Lakes on täydellinen kohde rentouttavaan syksylomaan luonnon helmassa.

4. Hudson Valley

Hudson Valley on tunnettu upeista kartanoista, viinitiloista ja historiallisista nähtävyyksistä. Alueen värikkäät metsät ja viljelysmarat ovat erityisen kauniita syksyllä. Hudson Valleyn suosituimmat kohteet ovat esimerkiksi Storm King Art Center ja Manitoga – Russel Wright Design Center. Alue tarjoaa mahdollisuuden yhdistää luonnonkauneus ja kulttuurielämykset yhdeksi upeaksi syksylomakohteeksi.

5. Letchworth State Park

Letchworth State Park, tunnetaan myös nimellä ”Grand Canyon of the East”, on yksi New Yorkin osavaltion kauneimmista luonnonpuistoista. Puistossa virtaava Genesee-joki kulkee syvässä rotkossa, jossa on lukuisia vesiputouksia ja upeita näköalapaikkoja. Syksyllä puisto hehkuu kauniina lehtiväreinä, ja siellä voi nähdä upeita auringonlaskuja rotkossa. Letchworth State Park on ehdoton kohde niille, jotka rakastavat luonnonkauneutta ja ulkoilmaelämää.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä parhaista paikoista nähdä syksyn lehtivärit New Yorkin osavaltiossa. Osavaltiossa on lukuisia muita upeita luontokohteita, joissa voi kokea syksyn kauneuden eri tavoin. Suositeltavaa on suunnitella reissu etukäteen, jotta voi varmistaa parhaimmat näkymät ja elämykset syksyn lehtien vaihtumisen aikaan. New Yorkin osavaltio tarjoaa upeita mahdollisuuksia syksyiseen luontomatkaan ja unohtumattomien maisemien ihailuun.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

– https://www.iloveny.com/things-to-do/fall-foliage/
Tällä sivustolla voit löytää tietoa parhaista paikoista ihailla syksyn lehtivärejä New Yorkin osavaltiossa.

– https://www.nps.gov/vama/index.htm
Vermontin osavaltiossa sijaitseva Marsh-Billings-Rockefeller National Historical Park tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden nähdä syksyn väriloistoa.

– https://www.adirondack.net/fall-foliage/
Adirondack-vuoristossa voit patikoida upeissa maisemissa ja ihastella syksyn värejä. Täältä löydät tietoa parhaista patikkareiteistä.

– https://www.niagarafallsstatepark.com/
Niagara Falls State Park on loistava paikka yhdistää syksyn väriloisto ja upeat vesiputoukset. Täältä voit ihailla sekä luonnon että kaupungin kauneutta samalla kertaa.

– https://www.nybg.org/
The New York Botanical Garden tarjoaa upeita kasvi- ja puulajistoja, jotka hehkuvat syksyn väreissä. Täältä voit kokea kaupungin ulkopuolella sijaitsevan keitaan rauhaa ja kauneutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *