Syksyn lehtien katselun parhaat ajankohdat ja paikat New Yorkin osavaltiossa

Syksy on ehdottomasti yksi kauneimmista vuodenajoista New Yorkin osavaltiossa. Lehtien vaihtuminen väreiltään kirkkaiksi punaisiksi, keltaisiksi ja oransseiksi tekee maisemasta uskomattoman kauniin. Tämä aika tarjoaa myös loistavia tilaisuuksia nauttia ulkoilmasta ja tehdä upeita kokemuksia. Tässä kirjoituksessa jaan parhaat ajankohdat ja paikat, joissa voit katsella syksyn lehtien vaihtumista New Yorkin osavaltiossa.

Syksyn lehtien katselu New Yorkissa kannattaa aloittaa syyskuun puolivälistä lokakuun loppuun. Tämä aika tarjoaa yleensä parhaat värikäsyt ja sään, joka on vielä tarpeeksi lämmin ulkoiluun. Parhaimpia paikkoja lehtien katseluun New Yorkin osavaltiossa ovat ehdottomasti Adirondackin vuoristoalueet, Hudson Valley, Catskills-vuoret ja Finger Lakes -järvialue.

Adirondackin vuoristoalueet ovat yksi parhaimmista paikoista lehtien katseluun New Yorkissa. Alueella on runsaasti luontoreittejä ja paikkoja, joista voi ihailla upeita näkymiä väriloistosta. Kun vaeltelet vuorilla, voit nähdä miten metsät muuttuvat punaiseksi, keltaiseksi ja oranssiksi. Suosittuja kohteita Adirondackeilla ovat esimerkiksi Lake Placid ja Lake George.

Toinen upea paikka lehtien katseluun on Hudson Valleyn alue. Tämä alue tunnetaan kauniista maisemistaan, joissa on runsaasti puistoja, metsiä ja vesiputouksia. Erityisesti Hudson Valleyn kansallispuisto tarjoaa upeita maisemia syksyllä. Voit tehdä patikointiretkiä puiston reiteillä ja ihailla upeaa värien harmoniaa ympärilläsi.

Catskills-vuoret ovat myös suosittu kohde syksyn lehtien katseluun New Yorkissa. Alueella on paljon luontopolut ja näköalapaikkoja, joissa voit nauttia kauniista syksyn väreistä. Yksi suosituimmista retkeilypaikoista Catskillsissä on Kaaterskill Falls -vesiputous, josta voit ihailla upeita maisemia ja väriloistoa.

Finger Lakes -järvialue on vielä yksi loistava paikka lehtien katseluun New Yorkissa. Alueella on kauniita järviä, viinitiloja ja luonnonpuistoja, jotka tarjoavat upeita maisemia syksyllä. Voit tehdä veneretkiä järville tai patikoida alueen luontopoluilla ja ihailla kauniita maisemia ympärilläsi.

Lisäksi on hyvä muistaa, että syksyn lehtien katseluun kannattaa varata aikaa ja suunnitella matka etukäteen. Kannattaa myös tarkistaa säätiedotukset ja valita päivä, jolloin sää on aurinkoinen ja lämmin. Muista myös ottaa mukaan eväitä ja vettä, sekä mukavat kengät ja vaatteet, jotta voit nauttia retkestä täysillä.

Kaiken kaikkiaan syksyn lehtien katselu New Yorkin osavaltiossa on upea kokemus, joka tarjoaa upeita maisemia ja elämyksiä luonnon kauneudesta. Valitsemalla oikeat paikat ja ajankohdat, voit varmasti tehdä unohtumattoman retken ja ihailla syksyn värejä parhaimmillaan. Joten varaa aikaa syksyllä ja lähde tutustumaan New Yorkin upeisiin lehtimaisemiin!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

I Love NY – Fall Foliage – I Love NY -sivusto tarjoaa tietoa parhaista paikoista katsella syksyn lehtien vaihtumista New Yorkin osavaltiossa.

Time Out – Best Fall Getaways from NYC – Time Outin artikkelissa esitellään parhaat paikat, minne voit tehdä syysretkiä New Yorkin kaupungista.

Travel + Leisure – Fall Vacations in New York – Travel + Leisure -lehden sivuilta löytyy vinkkejä syyslomille New Yorkin osavaltiossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *