Kokeile kuuluisia ja ainutlaatuisia ruokia New Yorkin osavaltiossa

New Yorkin osavaltio tunnetaan monipuolisesta ruokakulttuuristaan ja tarjoaa lukemattomia herkullisia ruokaelämyksiä niin kaupunkien kuin maaseudun alueilla. Jos olet ruoan ystävä ja haluat kokeilla jotain uutta ja jännittävää, New Yorkin osavaltio on ehdottomasti oikea paikka sinulle. Tässä artikkelissa esittelen sinulle muutamia kuuluisia ja ainutlaatuisia ruokia, joita voit maistella New Yorkin osavaltiossa.

1. New Yorkin pizza

Aloitetaan perinteisellä ja ikonisella ruoalla – New Yorkin pizzalla. Tämä ohut ja rapea pizza, jossa on paljon juustoa ja herkullisia täytteitä, on ehdottomasti yksi kaupungin suosituimmista herkuista. Voit nauttia New Yorkin pizzasta mistä tahansa kaupungin lukuisista pizzerioista, mutta suosittelen kokeilemaan sitä esimerkiksi Joe’s Pizza -nimisessä legendaarisessa pizzeriassa Greenwich Villagessa.

2. Bagel ja lohi

Toinen klassinen New Yorkin herkku on bagel ja lohi. Nämä pyöreät ja pehmeät leivonnaiset, joissa on reikä keskellä, tarjoillaan yleensä smetanan, tuorejuuston, tomaatin, sipulin ja savustetun lohen kanssa. Bagelit ovat olleet suosittuja New Yorkin juutalaisten yhteisössä jo vuosikymmenien ajan, ja ne ovat edelleen suosittuja sekä paikallisten että turistien keskuudessa. Voit kokeilla parhaita bagel- ja lohipaikkoja esimerkiksi Ess-A-Bagelissa Manhattanilla.

3. Pastrami-sandwich

Jos olet lihan ystävä, et voi ohittaa pastrami-sandwichia vieraillessasi New Yorkissa. Tämä suussasulava annos koostuu ohuesta pastramista, tuoreesta leivästä ja sinapista, ja sitä tarjoillaan yleensä hapankaalia ja suolakurkkua lisukkeena. Voit maistella herkullisia pastrami-sandwicheja esimerkiksi Katz’s Delicatessenissa Lower East Sidella.

4. Lobster roll

Jos haluat kokeilla jotain hienostunutta ja herkullista, suosittelen maistamaan lobster rollia New Yorkissa. Tämä herkku koostuu höyrytetystä hummerista, joka on sekoitettu majoneesin, sellerin ja mausteiden kanssa, ja tarjoillaan yleensä rapean sämpylän sisällä. Voit kokeilla parhaita lobster rolleja esimerkiksi Red Hook Lobster Pound -ravintolassa Brooklynissa.

5. Chicken and waffles

Jos kaipaat makean ja suolaisen yhdistelmää, sinun täytyy ehdottomasti maistaa chicken and waffles -ruokaa New Yorkissa. Tämä erikoinen annos koostuu paistetusta kanasta ja rapeista vohveleista, jotka tarjoillaan yleensä hunajan ja vaahterasiirapin kanssa. Voit nauttia herkullisia chicken and waffles -annoksia esimerkiksi Sweet Chick -ravintolassa Williamsburgissa.

6. Cronut

Jos olet makean himon vallassa, et voi ohittaa cronutia vieraillessasi New Yorkissa. Tämä taivaallinen herkku on yhdistelmä croissantia ja donitsia ja se on keksitty Dominique Ansel Bakeryssä Manhattanilla. Cronut koostuu lehtevästä ja pehmeästä taikinasta, joka on friteerattu ja täytetty kermavaahdolla tai hillokkeella. Suosittelemme maistamaan tätä herkkua heti aamusta, sillä ne myydään usein nopeasti loppuun!

7. Black and white cookie

Lopuksi, mutta ei vähiten, suosittelen maistamaan black and white cookie -herkkua New Yorkissa. Tämä perinteinen leivonnainen on levinnyt ympäri Yhdysvaltoja, mutta se on erityisen suosittu New Yorkissa. Black and white cookie koostuu pehmeästä ja mehevästä keksistä, joka on päällystetty sekä suklaa- että vaniljakuorrutteella. Voit maistella parhaita black and white cookieita esimerkiksi William Greenberg Desserts -leipomossa Upper East Sidella.

New Yorkin osavaltio tarjoaa lukuisia herkullisia ja ainutlaatuisia ruokia, joita kannattaa ehdottomasti maistaa vieraillessasi alueella. Olitpa sitten lihan, kalan, makean tai suolaisen ystävä, löydät varmasti jotain uutta ja mielenkiintoista New Yorkin ruokakulttuurissa. Muista kokeilla paikallisia erikoisuuksia ja ravintoloita, ja nauti unohtumattomista makuelämyksistä!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Parhaat ravintolat New Yorkissa: New Yorkissa on lukemattomia ravintoloita, joista voit löytää ruokamaailman helmiä ja herkkuja. Tässä listattuna kaupungin parhaat ravintolat, joissa voit nauttia monipuolisista makuelämyksistä.
New Yorkin osavaltion tunnetuimmat herkut: New Yorkin osavaltio on tunnettu monista herkuistaan, joita voit maistella eri puolilla osavaltiota. Tässä listattuna muutamia perinteisiä ja herkullisia ruokia, joita kannattaa maistaa vieraillessasi New Yorkissa.
New Yorkin ruokakulttuuri: Menneisyys ja nykyhetki: New Yorkin ruokakulttuuri on rikas ja monipuolinen, joka on saanut vaikutteita eri maista ja kulttuureista. Tässä artikkelissa tutustutaan New Yorkin ruokakulttuurin historiaan ja nykypäivään, ja millaisia ruokia ja makuelämyksiä osavaltio tarjoaa matkailijoilleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *