New Yorkin osavaltion ruoka: uniikkeja ruokailuelämyksiä, jotka maistuvat paremmalta täällä

New York City on tunnetusti yksi maailman ruokapääkaupungeista, mutta harva tietää, että myös itse New Yorkin osavaltiossa piilee lukuisia ruokailuelämyksiä, joita ei kannata ohittaa. Osavaltio on täynnä uniikkeja ruokapaikkoja ja herkkuja, jotka maistuvat paremmalta täällä kuin missään muualla.

Yksi New Yorkin osavaltion ehdottomista ruokamatkailukohteista on Finger Lakes -alue, joka tunnetaan erityisesti viineistään, mutta myös ruokakulttuuristaan. Alueen lukuisat viinitilat tarjoavat vierailijoilleen maistiaisia paikallisista tuotteista sekä upeita maisemia järvien ja kukkuloiden ympäröimänä. Alueen ravintoloista kannattaa ehdottomasti kokeilla paikallista erikoisuutta, nimeltään ”Garbage Plate”. Kyseessä on perinteinen ruokalaji, joka koostuu muun muassa perunoista, lihasta, pavuista, sipulista ja kastikkeesta. Se saattaa kuulostaa epäilyttävältä, mutta Garbage Plate on todellinen makunautinto ja todellinen New Yorkin osavaltion herkku.

Toinen ruokamatkailijoiden suosikki New Yorkin osavaltiossa on Catskill Mountains -vuoristoalue, joka tarjoaa upeita patikointi- ja ulkoilumahdollisuuksia sekä mahtavia ruokaelämyksiä. Alueen lukuisat maatilat ja ravintolat tarjoavat tuoreita ja laadukkaita paikallisia raaka-aineita, joista valmistetaan herkullisia ruokia. Yksi alueen ehdottomista herkuista on paikallinen juusto, jota voi maistella suoraan tiloilta ostettuna tai nauttia monissa alueen ravintoloissa erilaisissa juustolajeissa ja -annoksissa.

Albany, New Yorkin osavaltion pääkaupunki, ei ehkä ole yhtä tunnettu ruokailukaupunki kuin New York City, mutta se tarjoaa silti paljon mielenkiintoisia ruokailuelämyksiä. Kaupungissa on lukuisia persoonallisia ja trendikkäitä ravintoloita, jotka tarjoavat niin paikallisia erikoisuuksia kuin kansainvälisiä makuja. Albanyssa kannattaa ehdottomasti kokeilla paikallisia klassikoita, kuten ”Chicken Riggies” eli paikallista pastaruokaa, joka koostuu kanaa, chiliä, paprikaa, sipulia, valkosipulia ja kermaista kastiketta.

New Yorkin osavaltio on myös tunnettu herkullisista merenelävistään, erityisesti Long Islandin alueella. Long Islandin lukuisat satamat tarjoavat tuoreita kaloja ja äyriäisiä, joista valmistetaan herkullisia kalaruokia ja mereneläväannoksia. Alueen ravintoloissa kannattaa ehdottomasti maistaa paikallista rapua, joka on tunnettu erityisesti herkullisesta maustaan ja suuresta koostaan. Long Islandin rapu on ehdoton herkku kaikille merenelävien ystäville.

New Yorkin osavaltio tarjoaa siis paljon enemmän kuin pelkästään New York Cityssä tarjolla olevat ruokailuelämykset. Alueen monipuolinen ruokakulttuuri ja paikallisten tuottajien laadukkaat raaka-aineet tekevät siitä todellisen ruokamatkailijoiden paratiisin. Olit sitten kiinnostunut maistelemaan paikallisia erikoisuuksia, maistamaan hienostuneita viinejä Finger Lakesin alueella tai nauttimaan tuoreista merenelävistä Long Islandin rannoilla, New Yorkin osavaltio tarjoaa jokaiselle jotakin. Ei siis kannata unohtaa tätä ruokaelämysten aarretta seuraavan New Yorkin vierailun aikana!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

https://www.smorgasburg.com/ – Smorgasburg on viikonlopputori, joka kerää yhteen yli 100 ruokakojusta koostuvan ruokailuelämyksen Brooklynin rantapuistoon.
https://www.iloveny.com – I Love NY -sivusto tarjoaa vinkkejä ja inspiraatiota New Yorkin osavaltion parhaisiin ruokapaikkoihin sekä tapahtumiin.
https://visitadirondacks.com/dine – Adirondacksin alueen ruokailusivusto esittelee alueen parhaimmat ravintolat ja ruokailumahdollisuudet kauniissa ympäristössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *