Kuinka tehdä uunissa paahdettua tammikurpitsaa New Yorkin päärynöillä ja omenoilla

Syksy on saapunut New Yorkiin ja se tarkoittaa yhtä asiaa – tammikurpitsan sesonkia! Tammikurpitsa on monipuolinen ja maukas kasvis, joka sopii loistavasti monenlaisiin ruokiin. Tänään jaan teille herkullisen reseptin uunissa paahdetusta tammikurpitsasta, johon olen lisännyt paikallisia New Yorkin päärynöitä ja omenoita.

Uunissa paahdettu tammikurpitsa New Yorkin päärynöillä ja omenoilla on täydellinen ruoka syksyn viileisiin iltoihin. Tämä ruokalaji on täynnä lämpimiä makuja, jotka takaavat mukavan ja ravitsevan aterian. Tammikurpitsa on täynnä vitamiineja ja kuitua, kun taas päärynät ja omenat antavat siihen makeutta ja raikkautta.

Aloitetaanpa valmistelemaan tätä herkullista ruokaa. Tarvitset seuraavat ainekset:

– 1 iso tammikurpitsa
– 2 rkl oliiviöljyä
– 1 tl suolaa
– 1 tl mustapippuria
– 1 tl kanelia
– 2 rkl vaahterasiirappia
– 2 New Yorkin päärynää
– 2 New Yorkin omenaa
– 1 rkl hunajaa
– Tuoretta timjamia koristeluun

Ensimmäiseksi kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese tammikurpitsa hyvin ja leikkaa se puoliksi. Poista siemenet ja leikkaa kurpitsa kuorineen paloiksi. Laita palat uunipellille ja lisää oliiviöljy, suola, pippuri, kaneli ja vaahterasiirappi. Sekoita hyvin niin, että mausteet levittyvät tasaisesti tammikurpitsapalojen päälle.

Paahda tammikurpitsapaloja uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet kauniin ruskean värin. Kun tammikurpitsa kypsyy uunissa, voit valmistella päärynät ja omenat.

Pese päärynät ja omenat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Lisää ne toiselle uunipellille ja pirskottele päälle hieman hunajaa. Paista päärynöitä ja omenalohkoja uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.

Kun tammikurpitsa, päärynät ja omenat ovat valmiita, voit asettaa ne kauniisti tarjoiluvadille. Lisää päälle tuoretta timjamia koristeeksi ja tarjoile lämpimänä.

Uunissa paahdettu tammikurpitsa New Yorkin päärynöillä ja omenoilla on täydellinen ruoka syksyn iltoihin. Tämä ruokalaji yhdistää tammikurpitsan maun makeiden päärynöiden ja omenoiden raikkaisiin sävyihin. Voit nauttia sitä sellaisenaan tai vaikkapa lisätä sen lisukkeeksi paahtopaistin tai kanan kanssa.

Toivottavasti tämä resepti inspiroi sinua kokeilemaan jotain uutta ja herkullista syksyn ruokalajeista. Uunissa paahdettu tammikurpitsa New Yorkin päärynöillä ja omenoilla on taatusti uusi suosikkisi!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Roasted Winter Vegetables Recipe: Tässä reseptissä erilaiset talvikasvikset, kuten tammikurpitsa, paahdetaan uunissa herkulliseksi lisukkeeksi.
Winter Fruit Salad Recipe: Tässä reseptissä yhdistyvät herkulliset talvihedelmät, kuten päärynät ja omenat, raikkaaseen ja värikkääseen hedelmäsalaattiin.
Roasted Delicata Squash with Quinoa Salad Recipe: Tässä reseptissä uunissa paahdettu delica-kurpitsa yhdistetään proteiinipitoiseen kvinoasalaattiin herkulliseksi ja terveelliseksi ateriaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *