Kuinka tehdä kotitekoisia perunalastuja

Ah, New York City – miljoonakaupunki, joka ei koskaan nuku. Täällä vilinä on jatkuvaa ja energiataso korkealla. Mutta välillä kaiken tämän kaoottisuuden keskellä kaipaa yksinkertaisia hetkiä ja tuttuja makuja. Ja mikä olisikaan parempi tapa rentoutua kiireisen päivän jälkeen kuin herkulliset kotitekoiset perunalastut?

Perunalastut ovat monelle tuttu ja rakastettu herkku, mutta harva tietää, miten helppoa ja hauskaa niiden valmistaminen itse oikeastaan on. Unohtakaa markettien hyllyiltä löytyvät teolliset perunalastut ja antakaa minun näyttää teille, kuinka tehdä täydellisiä kotitekoisia perunalastuja omassa keittiössäsi.

Valmistaudu siihen, että sinusta tulee pian perunalastujen mestari!

Ensimmäinen askel täydellisten kotitekoisten perunalastujen valmistamisessa on valita oikeat perunat. Paras vaihtoehto ovat kiinteämaltoiset perunat, kuten esimerkiksi ruskeankuorinen Rosamunda tai keltainen Yukon Gold. Nämä perunat pitävät muotonsa hyvin, eivätkä muutu puuromaiseksi paistaessa.

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi joko veitsellä tai mandoliinilla. Mitä ohuemmat viipaleet, sitä rapeammiksi perunalastuista tulee. Älä kuitenkaan huoli, jos viipaleet eivät ole täysin tasapaksuja – se antaa perunalastuille vain lisää rustiikkista charmia.

Seuraavaksi laita perunalastut suureen kulhoon ja peitä ne kylmällä vedellä. Anna perunalastujen liota vedessä noin puoli tuntia. Tämä auttaa poistamaan ylimääräistä tärkkelystä perunoista, mikä taas auttaa perunalastuja paistumaan tasaisemmin ja rapeammiksi.

Valuta perunalastut hyvin ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Tässä vaiheessa voit maustaa perunalastut haluamillasi mausteilla – suola, pippuri, paprikajauhe, valkosipulijauhe ja rosmariini ovat suosittuja vaihtoehtoja.

Nyt on aika paistaa perunalastut! Kuumenna kasviöljy kattilassa noin 180 asteeseen. Jos sinulla on friteerauskeitin, se on täydellinen tähän tarkoitukseen, mutta tavallinen kattila toimii myös hyvin.

Paista perunalastuja pienissä erissä 2-3 minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Muista sekoitella lastuja varovasti paiston aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Kun perunalastut ovat valmiita, nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kuivumaan.

Viimeistele kotitekoiset perunalastut ripottelemalla niiden päälle hieman lisää suolaa ja muita mausteita. Tarjoile perunalastut heti ja nauti niiden rapeudesta ja mausta täysin siemauksin.

Kotitekoiset perunalastut ovat täydellinen herkku yksin nautittavaksi tai vaikkapa viikonlopun leffailtaan kavereiden kanssa. Älä pelkää kokeilla erilaisia mausteita ja dippejä – esimerkiksi tulinen sriracha-majoneesi tai raikas guacamole sopivat täydellisesti perunalastujen kylkeen.

Ja mikä parasta, kotitekoisten perunalastujen valmistaminen on hauskaa puuhaa, joka sopii mainiosti vaikkapa sateiseen sunnuntaipäivään. Anna siis periksi houkutukselle ja kokeile valmistaa itse täydellisiä perunalastuja – olet varmasti tyytyväinen lopputulokseen!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Homemade Potato Chips – Tässä reseptissä opit valmistamaan herkullisia ja rapsakoita kotitekoisia perunalastuja helposti kotona.
Food Network Homemade Potato Chips Recipe – Food Networkin resepti takaa täydelliset kotitekoiset perunalastut, jotka sulavat suussa.
Salted Butter Chocolate Chunk Shortbread – Tarvitsetko makeaa purtavaa perunalastujen kanssa? Kokeile tätä suussa sulavaa suolalla maustettua suklaakeksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *