Turistikohteet New Yorkin osavaltiossa, jotka ovat kaiken hypen arvoisia

New Yorkin osavaltio on täynnä upeita ja ikonisia turistikohteita, jotka ovat ehdottomasti käymisen arvoisia. Vaikka monilla tulee ensimmäisenä mieleen New York City ja sen maailmankuulut nähtävyydet kuten Times Square ja Empire State Building, tarjoaa osavaltio paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Tässä blogikirjoituksessa esittelen muutamia New Yorkin osavaltion turistikohteita, jotka ovat kaiken hypen arvoisia.

1. Niagara Falls
Niagara Falls on yksi maailman upeimmista luonnonihmeistä ja ehdottomasti käymisen arvoinen kohde New Yorkin osavaltiossa. Vesiputoukset sijaitsevat Yhdysvaltain ja Kanadan rajalla, ja tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden kokea vesiputousten voima aivan lähietäisyydeltä. Voit tehdä veneretken vesiputousten alle tai ihailla niitä näköalatasanteilta. Niagara Falls on ehdoton bucket list -kohde kaikille matkailijoille.

2. Finger Lakes
Finger Lakes on alue New Yorkin osavaltiossa, joka tunnetaan upeista järvistään ja viiniviljelmistään. Alueella voit rentoutua vesistöjen äärellä ja maistella paikallisia viinejä eri viinitiloilla. Lisäksi alueella on monia historiallisia kaupunkeja ja kauniita luontokohteita, kuten Watkins Glen State Park, jossa voit patikoida vesiputoustöiden ja rotkojen läpi. Finger Lakes on täydellinen paikka rentoutumiseen ja luonnonläheiseen lomaan.

3. Adirondack Mountains
Adirondack Mountains on yksi New Yorkin osavaltion parhaista retkeily- ja ulkoilualueista. Vuoristo tarjoaa upeat maisemat, lukuisia vaellusreittejä ja mahdollisuuden harrastaa erilaisia ulkoilulajeja kuten kalastusta ja melontaa. Alueella sijaitsee myös Lake Placid -kaupunki, joka tunnetaan talviurheilukeskuksena ja jossa järjestettiin vuoden 1980 talviolympialaiset. Adirondack Mountains tarjoaa upeat mahdollisuudet luonnonläheiseen lomaan ympäri vuoden.

4. Hudson Valley
Hudson Valley on alue New Yorkin osavaltiossa, joka tunnetaan kauniista maisemistaan, historiallisista kartanoistaan ja maistuvista viineistään. Alueella voit vierailla lukuisilla viinitiloilla, tutustua historiallisiin kaupunkeihin kuten Sleepy Hollow ja Hudson, sekä nauttia upeista maisemista Hudson-joen varrella. Hudson Valley tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan sekä rentoutua kauniissa ympäristössä.

5. Saratoga Springs
Saratoga Springs on viehättävä kylpyläkaupunki New Yorkin osavaltiossa, joka tunnetaan hevosurheilusta ja kylpyläelämästä. Kaupungissa järjestetään vuosittain kuuluisat Saratoga Race Course -hevoskilpailut, jotka houkuttelevat tuhansia katsojia paikalle. Lisäksi kaupungissa on lukuisia kylpylöitä, hienoja ravintoloita ja putiikkeja sekä mahdollisuus rentoutua kauniilla kylpylöillä ja puistoalueilla. Saratoga Springs on täydellinen kohde rentouttavalle lomalle ja monipuolisille aktiviteeteille.

New Yorkin osavaltio tarjoaa monipuolisia ja upeita turistikohteita, joista jokainen on ehdottomasti käymisen arvoinen. Olit sitten luonnonystävä, historiannälkäinen matkailija tai rentoutumista kaipaava lomailija, tulet varmasti löytämään itsellesi sopivan kohteen New Yorkin osavaltiosta. Muista varata aikaa tutustua myös New York Cityyn, mutta älä unohda tutustua myös osavaltion monipuoliseen tarjontaan. Happy travels!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

– Empire State Building (https://www.esbnyc.com/): Empire State Building on yksi New Yorkin ikonisimmista maamerkeistä ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle. Rakennus on myös ollut monien elokuvien ja tv-sarjojen kuvauspaikkana.
– Niagara Falls (https://www.niagarafallsstatepark.com/): Niagara Fallsin putoukset ovat yksi maailman upeimmista luonnonnähtävyyksistä ja ehdoton vierailukohde New Yorkissa. Putouksilla voi käydä veneretkellä tai ihailemassa niitä näköalatasanteilta.
– Finger Lakes (https://www.fingerlakes.org/): Finger Lakesin alueella sijaitsevat upeat järvet tarjoavat mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin kuten veneilyyn, kalastukseen ja viinitilavierailuihin. Alueella on myös viehättäviä pikkukaupunkeja tutkittavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *