Uniikit asiat tehdä sateisena päivänä New Yorkin osavaltiossa

New York City on tunnettu monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan, upeista nähtävyyksistä ja vilkkaasta kaupunkielämästä. Mutta mitä tehdä, kun sää ei suosi ja taivaalta ropisee vettä? Älä anna sateen pilata päivääsi, sillä New Yorkin osavaltiossa riittää mielenkiintoisia aktiviteetteja myös sateisena päivänä. Tässä artikkelissa jaan vinkkejä uniikkeihin tapoihin viettää aikaa New Yorkin sadesäässä.

1. Museopäivä

Sateinen päivä on täydellinen tilaisuus tutustua New Yorkin lukuisiin maailmankuuluihin museoihin. Valinnanvaraa riittää eri aihepiireistä aina taiteesta historiaan ja tieteestä designiin. Voit vierailla esimerkiksi The Metropolitan Museum of Artissa, joka on yksi maailman suurimmista taide- ja kulttuurimuseoista, tai Guggenheim-museossa, joka tunnetaan ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan ja modernista taiteestaan. Museopäivä tarjoaa mahdollisuuden uppoutua taiteen ja kulttuurin maailmaan sekä suojassa sateelta.

2. Ostoskierros kauppakeskuksissa

Jos kaipaat shoppailua sateisena päivänä, New Yorkin lukuisat kauppakeskukset tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja. Voit suunnata esimerkiksi The Shops at Columbus Circleen, joka on yksi kaupungin muodikkaimmista ostoskeskuksista ja tarjoaa laajan valikoiman luksusbrändejä sekä ravintoloita. Toisena vaihtoehtona on Macy’s Herald Square, joka on yksi maailman suurimmista tavarataloista ja tarjoaa kaikkea vaatteista kosmetiikkaan. Ostoskierros kuuluisissa kauppakeskuksissa on mainio tapa viettää aikaa sateisena päivänä ja löytää uusia trendikkäitä vaatteita ja asusteita.

3. New Yorkin lumoavat kirjastot

Jos kaipaat rauhallista hetkeä kirjojen ja lukemisen parissa, suuntaa johonkin New Yorkin monista upeista kirjastoista. Esimerkiksi The New York Public Library on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista kirjastoista, ja sen upeat historialliset tilat tarjoavat miellyttävän ympäristön lukuhetkille. Voit myös vierailla esimerkiksi Brooklyn Public Libraryssä, joka tarjoaa laajan valikoiman kirjoja ja tapahtumia kaikenikäisille. Kirjastoissa voit nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja uppoutua mielenkiintoiseen lukemiseen sateisena päivänä.

4. Gastronomisia elämyksiä ravintoloissa ja kahviloissa

Mikä olisikaan parempi tapa paeta sateista säätä kuin herkutella herkullisilla ruuilla ja juomilla New Yorkin monipuolisessa ravintola- ja kahvilatarjonnassa. Voit suunnata esimerkiksi trendyyn kahvilaan Williamsburgissa tai viihtyisään ravintolaan Manhattanilla ja maistella paikallisia herkkuja. New York tarjoaa lukuisia gastronomisia elämyksiä eri makumieltymyksiin, joten voit kokeilla esimerkiksi paikallisia delikatessikauppoja, aasialaisia ravintoloita tai perinteisiä amerikkalaisia dinereita. Sateinen päivä on oiva tilaisuus tutustua kaupungin ruokakulttuuriin ja nauttia herkullisista makuelämyksistä.

5. Kulttuuritapahtumat ja teatteriesitykset

New Yorkin kulttuuritarjonta on vertaansa vailla, ja kaupungissa järjestetään lukuisia tapahtumia ja esityksiä myös sateisina päivinä. Voit suunnata esimerkiksi Broadwaylle ja nauttia maailmankuulujen musikaalien esityksistä, kuten The Lion Kingista tai Hamiltonista. Voit myös vierailla jossakin kaupungin taidegallerioista tai osallistua konserttiin tai stand up -esitykseen. New Yorkin monipuolinen kulttuuritarjonta tarjoaa unohtumattomia elämyksiä sateisen päivän ratoksi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että New Yorkin osavaltiossa riittää mielenkiintoisia aktiviteetteja myös sateisena päivänä. Museopäivä, ostoskierros kauppakeskuksissa, kirjastovierailu, gastronomiset elämykset sekä kulttuuritapahtumat ja teatteriesitykset ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten voit viettää aikaa ja nauttia kaupungin tarjonnasta sadesäällä. Älä anna sateen pilata päivääsi, vaan lähde rohkeasti tutustumaan New Yorkin monipuoliseen kulttuuriin ja elämään!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Metropolitan Museum of Art: Metropolitan Museum of Art on yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä taidemuseoista. Museo tarjoaa näyttelyitä eri aikakausilta ja kulttuureilta, joten sieltä löytyy varmasti jotain jokaiselle taiteen ystävälle.
Time Out New York: Time Out New York on hyödyllinen sivusto, josta löydät tietoa kaikista tapahtumista, nähtävyyksistä ja ravintoloista New Yorkissa. Sivusto auttaa löytämään jotain tekemistä sateisena päivänä kaupungissa.
Brooklyn Museum: Brooklyn Museum sijaitsee itäisessä Brooklynissä ja se on yksi vanhimmista ja suurimmista taide- ja historia museoista Yhdysvalloissa. Museossa voi tutustua laajaan kokoelmaan taiteen eri muodoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *