EtusivuYleinen14 ehdottomasti vierailtavaa kukkatarhaa New Yorkin osavaltiossa

New Yorkin osavaltio on tunnettu monista ikonisista nähtävyyksistään, kuten Empire State Buildingistä ja Central Parkista. Mutta tiesitkö, että osavaltiosta löytyy myös lukemattomia upeita kukkatarhoja, jotka ovat kuin pieniä keitaita kaupungin hälinän keskellä? Tässä artikkelissa esittelen 14 ehdottomasti vierailtavaa kukkatarhaa New Yorkin osavaltiossa, jotka tarjoavat unohtumattomia kukoistavia elämyksiä.

1. New York Botanical Garden, Bronx
New Yorkin kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Bronxissa ja on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Puutarha on perustettu jo vuonna 1891 ja siellä voi ihailla upeita kasvihuoneita, englantilaista ruusutarhaa ja runsasta kasvillisuutta eri puolilta maailmaa.

2. Brooklyn Botanic Garden, Brooklyn
Brooklynin kasvitieteellinen puutarha on tunnettu erityisesti japanilaisesta puutarhastaan, jossa voi nähdä upeita kirsikkapuita kukassa keväisin. Puutarhassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja ympäri vuoden.

3. Wave Hill, Bronx
Wave Hill on historiallinen huvila ja puutarha Hudson-joen varrella Bronxissa. Puutarha tarjoaa upeat näkymät joelle ja siellä voi ihailla erilaisia kasveja ja taiteellisia installaatioita.

4. Planting Fields Arboretum, Oyster Bay
Planting Fields Arboretum sijaitsee Long Islandin saarella ja tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kasveja ja puulajeja. Puutarhassa on myös historiallinen huvila, jossa voi tutustua alueen menneisyyteen.

5. Central Park Conservatory Garden, Manhattan
Central Parkin kasvihuonepuutarha sijaitsee puiston itäosassa ja tarjoaa rauhallisen keitaan kaupungin keskellä. Puutarhassa voi nähdä upeita istutuksia ja suihkulähteitä ympäri vuoden.

6. Lasdon Park and Arboretum, Katonah
Lasdon Park ja arboretum sijaitsee lähellä New Yorkia Pohjois-Westchesterin alueella. Puutarhassa voi tutustua erilaisiin kasveihin ja kävellä kauniilla puistoalueilla.

7. Sonnenberg Gardens, Canandaigua
Sonnenberg Gardens on historiallinen huvila ja puutarha Finger Lakesin alueella. Puutarha tarjoaa upeat näkymät Canandaiguanjärvelle ja siellä voi tutustua alueen historialliseen arkkitehtuuriin.

8. Stonecrop Gardens, Cold Spring
Stonecrop Gardens sijaitsee Hudson-joen varrella Cold Springissä ja tarjoaa upeita näkymiä ympäristöön. Puutarha on erikoistunut harvinaisiin ja eksoottisiin kasveihin, joita voi nähdä kasvihuoneissa ja ulkotiloissa.

9. Innisfree Garden, Millbrook
Innisfree Garden on tunnettu japanilaisesta puutarhastaan ja taidokkaista istutuksistaan. Puutarhassa voi kierrellä luonnonmukaisilla poluilla ja ihailla erilaisia kasveja ja taideinstallaatioita.

10. Queens Botanical Garden, Queens
Queensin kasvitieteellinen puutarha tarjoaa upeita näkymiä kaupungin vilinään. Puutarhassa voi tutustua erilaisiin kasvillisuusalueisiin ja osallistua erilaisiin puutarhatyöpajoihin.

11. Planting Fields Arboretum State Historic Park, Oyster Bay
Planting Fields Arboretum on laaja puutarha-alue Oyster Bayssä, Long Islandin saarella. Puutarha tarjoaa kauniita kävelyreittejä, historiallisia rakennuksia ja runsaasti erilaisia kasveja.

12. Green-Wood Cemetery, Brooklyn
Green-Woodin hautausmaa Brooklynissä on tunnettu upeista puutarha-alueistaan ja historiallisista hautamuistomerkeistään. Hautausmaa toimii myös puistona, jossa voi nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja kauniista näkymistä.

13. Lady Bird Johnson Wildflower Center, Waco
Lady Bird Johnson Wildflower Center sijaitsee Wacossa ja tarjoaa upeita villikukkaniittyjä ja luonnonkasveja. Puutarha on omistettu luonnon monimuotoisuuden säilyttämiselle ja tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden.

14. Untermyer Gardens, Yonkers
Untermyerin puutarhat sijaitsevat Yonkersissa ja tarjoavat upeat näkymät Hudson-joelle. Puutarhat ovat tunnettuja antiikin roomalaista tyyliä edustavista istutuksistaan ja veistoksistaan.

Nämä 14 ehdottomasti vierailtavaa kukkatarhaa tarjoavat kaikille kukista ja puutarhoista kiinnostuneille unohtumattomia elämyksiä ja inspiraatiota. Ota siis suunnaksi jokin näistä upeista kohteista seuraavalla vierailullasi New Yorkin osavaltiossa ja anna kukkien ja kasvien kauneuden inspiroida sinua!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

New Yorkin kasvitieteellinen puutarha (New York Botanical Garden): New Yorkin kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Bronxissa ja se on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Puutarhassa voi ihailla kauniita kukkia, kasveja ja puita ympäri vuoden.

Brooklynin kasvitieteellinen puutarha (Brooklyn Botanic Garden): Brooklynin kasvitieteellinen puutarha on suosittu vierailukohde New Yorkissa, erityisesti keväisin ja kesäisin. Puutarhassa järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä ympäri vuoden.

Walter Scottin puutarha (Walter Scott Memorial Garden): Tämä historiallinen puutarha sijaitsee Cortlandissa ja se on omistettu kuuluisalle brittiläiselle kirjailijalle Walter Scottille. Puutarhassa on upeita kukkaistutuksia ja vehreitä nurmialueita.

Sonnenbergin huvilapuutarha (Sonnenberg Gardens & Mansion State Historic Park): Sonnenbergin huvilapuutarha sijaitsee Canandaiguassa ja se koostuu useista erilaisista puutarha-alueista, kuten japanilainen puutarha, ruusupuutarha ja kasvihuoneet. Puutarha tarjoaa kauniita ja rauhallisia maisemia.

Wave Hillin taide- ja puutarhakeskus (Wave Hill): Wave Hill sijaitsee Bronxin Riverdalessa ja se on suosittu taide- ja puutarhakeskus. Puutarhasta avautuu upeat näkymät Hudsonjoelle ja Manhattanille. Puutarhassa järjestetään erilaisia tapahtumia ja työpajoja.


Kommentit

14 ehdottomasti vierailtavaa kukkatarhaa New Yorkin osavaltiossa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>