EtusivuYleinenNew Yorkin parhaat syksyn valokuvauspaikat

Syksyinen New York City tarjoaa valtavan määrän upeita valokuvausmahdollisuuksia, jotka houkuttelevat niin ammattilaisia kuin harrastelijoitakin ikuistamaan kaupungin kauneutta. Loppusyksyn ruskanvärjäämät puistot, vilkas kaupunkielämä ja näyttävät festivaalit tekevät syksystä täydellisen ajan kaupunkikuvaajille. Alla olevassa listassa esittelen muutamia suosikkikohteeni New Yorkin parhaisiin syksyn valokuvauspaikkoihin.

Central Park

Central Park on ehdoton valokuvaajan paratiisi ympäri vuoden, mutta erityisesti syksyllä puisto puhkeaa upeisiin ruskan väreihin. Kuvia voi ottaa puiston lukuisista silloista ja lampista, sekä tunnetuista nähtävyyksistä kuten Bethesda Terracestä ja Bow Bridgesta. Aamunkoitteessa tai auringonlaskun aikaan valo on erityisen kaunista ja tarjoaa upeat mahdollisuudet tunnelmallisten kuvien ottamiseen.

Hudson River Park

Hudson River Park on toinen suosittu valokuvauskohde, josta voi ikuistaa upeat näkymät Hudson-joelle ja Lower Manhattanin taustalle. Erityisen kauniita kuvia saa auringon laskiessa ja valojen syttyessä kaupungissa. Kuvia voi ottaa myös joen rannalla olevista puistoista ja laitureilta, jotka tarjoavat upeat näköalat kaupungin siluettiin.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge on ikoninen nähtävyys New Yorkissa, ja sen yli käveleminen tarjoaa upeat näkymät Manhattanin ja Brooklynin yli. Erityisen kauniita kuvia saa auringonlaskun aikaan, kun värikkäät taivaan sävyt heijastuvat joen pinnasta. Kuvaukset kannattaa suunnitella huolellisesti, sillä sillalla voi olla paljon turisteja ja pyöräilijöitä.

High Line

High Line on entinen rautatielinja, joka on muutettu puistoksi New Yorkin Meatpacking Districtissä. Puiston korkealla sijaitsevat kävelytiet tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin ja Hudson-joelle. Syksyllä puisto puhkeaa upeisiin väreihin ja tarjoaa upeat mahdollisuudet valokuvaukseen. Kuvaukset kannattaa suunnitella aikaisin aamulla tai myöhään illalla, jolloin puisto ei ole niin ruuhkainen.

The Cloisters

The Cloisters on ainutlaatuinen museo, joka sijaitsee New Yorkin pohjoisosassa Fort Tryon Parkissa. Museo on omistettu keskiaikaiselle taiteelle ja sen rakennukset on rakennettu Euroopasta tuotujen raunioiden pohjalta. Syksyllä puistossa voi ikuistaa upeat kuvat ruskan väreihin pukeutuneista puista ja historiallisista rakennuksista. Vähemmän tunnettu kohde, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen valokuvaajille.

Union Square Farmers Market

Union Square Farmers Market on suosittu ulkoilumyymälä, joka tarjoaa tuoretta ruokaa, kukkia ja käsityötuotteita. Markkinoilla voi ottaa upeat kuvat vilkkaasta katuelämästä ja värikkäistä kojuista. Syksyllä markkinoilla on myös paljon kurpitsaa, omenoita ja muita syksyisiä herkkuja, jotka tarjoavat upeat mahdollisuudet kuvaamiseen.

Syksyinen Manhattanin kadut

Viimeinen muttei vähäisimpiä syksyn valokuvauskohteita New Yorkissa ovat Manhattanin kadut. Syksyllä kaupungissa on upeat värit ja tunnelma, jotka tarjoavat upeat mahdollisuudet kaupunkikuvaukseen. Erityisen kauniita kuvia saa aamunkoitteessa tai myöhään illalla, kun valot syttyvät kaupungissa. Kuvia voi ottaa esimerkiksi Sohon, Tribecan ja Greenwich Villagen vilkkailla kaduilla.

Syksyn New Yorkissa tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia upeiden valokuvien ottamiseen. Central Park, Hudson River Park, Brooklyn Bridge, High Line, The Cloisters, Union Square Farmers Market ja Manhattanin kadut ovat vain muutamia monista upeista valokuvauskohteista kaupungissa. Kannattaa varata aikaa tutustua eri kohteisiin ja kokeilla erilaisia kuvauskulmia ja -tekniikoita. New Yorkin syksy tarjoaa upeat puitteet luovuudelle ja inspiraatiolle, joten tartu kameraasi ja aloita seikkailu syksyisessä New Yorkissa!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

– Central Park: New Yorkin ikoninen keskuspuisto tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia upeiden syyskuvien ottamiseen. Väriloistoiset puut, lammet ja siltojen kaaret luovat upeita taustoja kuvauksille.
– Brooklyn Bridge: Ylitä tunnettu silta Manhattanilta Brooklynin suuntaan ja ikuista upeat maisemat kaupungin yllä. Erityisesti auringonlaskun aikaan silta tarjoaa upeita valaistusmahdollisuuksia.
– High Line: Muunnettu entinen junarata on nykyään suosittu puisto, joka tarjoaa upeita kaupunkinäkymiä. Kävele pitkin korkealla sijaitsevaa puistoa ja ikuista kaupungin syksyinen tunnelma.
– The Vessel: Hudson Yardsin uusi maamerkki tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan kaupunkiin. Kuvaa kaupungin silhuettia ylhäältä päin ja nauti upeista maisemista.
– DUMBO: Brooklynin kaupunginosa tarjoaa upeat näkymät Manhattanin siluettiin ylitettäessä Washington Streetin aukio. Kokeile erilaisia kuvakulmia ja nappaa upeita syyskuvia tästä suositusta kuvauspaikasta.


Kommentit

New Yorkin parhaat syksyn valokuvauspaikat — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>