EtusivuYleinenKarmivat paikat ja todelliset kummitustalot New Yorkissa

New York City on tunnettu monista asioista: pilvenpiirtäjistään, vilkkaasta kulttuurielämästään, legendaarisesta ruokakulttuuristaan – mutta harvemmin kaupunki nostetaan esiin karmivien paikkojen ja kummitustalojen yhteydessä. Kuitenkin, kuten monessa suurkaupungissa, myös New Yorkissa on omat synkät salaisuutensa ja karmivat kohteensa, jotka kummittelevat menneiden aikojen jäljistä.

Yksi tunnetuimmista kummitustaloista New Yorkissa on eittämättä Merchant’s House Museum, joka sijaitsee Manhattanin East Village -alueella. Tämä historiallinen talo on yli 180 vuotta vanha ja sitä pidetään yhtenä kaupungin vanhimmista asuintaloista. Tarinan mukaan talossa kummittelee sen entinen asukas Gertrude Tredwell, joka asui talossa yli 60 vuotta 1800-luvun puolivälistä aina 1933 kuolemaansa asti. Monet ovat kertoneet kuulleensa askeleita, näkevänsä varjoja ja tuntemaan oudon läsnäolon talossa vieraillessaan.

Toinen karmiva paikka New Yorkissa on Hell Gate, joka tunnetaan yhtenä vaarallisimmista vesialueista kaupungissa. Hell Gate on virtapaikka East Riverin ja Long Island Soundin välillä, ja sen nopeat virtaukset ja vaaralliset kivet ovat aiheuttaneet lukemattomia laivojen haaksirikkoja vuosisatojen aikana. Monet paikalliset uskovat alueen olevan kummituksia täynnä, ja vuosien varrella on raportoitu kummallisia näkyjä ja ääniä alueella liikkuville.

Myös New Yorkin keskusta-alueella sijaitseva Roosevelt Island on paikka, joka herättää kylmiä väreitä monissa kaupunkilaisissa. Saari oli aikoinaan tunnettu mielisairaala Roosevelt Island Hospitalistaan, joka toimi lähes 100 vuotta ennen kuin suljettiin vuonna 1955. Monet potilaista olivat vakavasti mielisairaita ja he joutuivat kohtelemaan epäinhimillisiksi luokiteltuja olosuhteita. Nykyään saarella tunnetaan kummitustarinoistaan, jotka kertovat sairaalan entisten potilaiden haamuista ja oudoista ilmiöistä saarella.

Eräs kaupungin kuuluisimmista kummitustaloista on Morris-Jumel Mansion, joka sijaitsee Manhattanin Washington Heights -alueella. Tämä historiallinen kartano rakennettiin 1700-luvulla ja se on New Yorkin vanhin jatuvasti asuttu talo. Talossa on raportoitu lukemattomia kummitustarinoita, kuten talon entisen omistajan, Eliza Jumelin, haamusta, joka väitetysti vaelteli talossa sen jälkeen kun hän kuoli vuonna 1865.

Vaikka karmivat paikat ja kummitustalot eivät ehkä ole ensimmäinen asia, joka tulee mieleen kun puhutaan New York Citystä, on kaupungilla silti oma synkkä puolensa. Niille, jotka uskovat yliluonnolliseen ja rakastavat kauhua, New York tarjoaa runsaasti kiehtovia kohteita tutkittavaksi. Onko totta, että nämä paikat kummittelevat menneiden aikojen haamuja? Se jää jokaisen itse päätettäväksi, mutta yksi asia on varma: nämä kohteet herättävät mielikuvituksen ja tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia niille, jotka uskaltavat astua näiden karmivien paikkojen porteista sisään.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

https://www.atlasobscura.com/places/the-mercantile-library
The Mercantile Library – The Mercantile Library, once frequented by literary giants like Herman Melville and Walt Whitman, is rumored to be haunted by the ghost of a former librarian.

https://untappedcities.com/2013/10/31/the-top-10-most-haunted-places-in-nyc/
Top 10 Most Haunted Places in NYC – From the Morris-Jumel Mansion to the House of Death, explore the top 10 most haunted places in New York City.

https://www.timeout.com/newyork/things-to-do/haunted-places-in-nyc
Haunted Places in NYC – Time Out’s guide to the most haunted places in New York City includes bars, parks, theaters, and more with eerie histories.

http://nymag.com/arts/books/features/ghosts-2013-10/
Ghosts of New York – Explore the ghosts of New York through stories of haunted hotels, bars, former military forts, and more in this New York Magazine article.


Kommentit

Karmivat paikat ja todelliset kummitustalot New Yorkissa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>