EtusivuYleinenUpeat vesiputoukset, joita löydät vain New Yorkista

Kun puhutaan New Yorkista, monelle tulee ensimmäisenä mieleen pilvenpiirtäjät, kuhiseva Times Square ja maailmankuulu Central Park. Mutta tiesitkö, että New Yorkissa on myös upeita vesiputouksia, jotka tarjoavat upean vastapainon kaupungin kiireiselle ja vilkkaalle tunnelmalle? Tässä blogikirjoituksessa esittelen sinulle muutamia upeita vesiputouksia, joita voit löytää vain New Yorkin alueelta.

1. Kaaterskill Falls

Kaaterskill Falls on yksi itäisen Yhdysvaltojen korkeimmista vesiputouksista ja se sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä New Yorkin kaupungista Catskill-vuoristossa. Kaaterskill Falls on jaettu kahteen osaan, ylemmän ja alemman putouksen välillä. Ylempi osa on peräti 54 metriä korkea ja se on helposti saavutettavissa noin puolen mailin mittaisen vaelluksen jälkeen. Alempi osa on hieman pienempi, mutta silti ehdottomasti näkemisen arvoinen. Kaaterskill Falls tarjoaa upeita näkymiä ja on loistava paikka rentoutua luonnon äärellä.

2. Taughannock Falls

Taughannock Falls sijaitsee Ithacan kaupungin lähellä Finger Lakes -alueella noin neljän tunnin ajomatkan päässä New Yorkin kaupungista. Se on Pohjois-Amerikan korkein putous itäpuolilla Mississippi-jokea ja se kohoaa jopa 215 metrin korkeuteen. Taughannock Falls on helposti saavutettavissa noin puolen mailin mittaisen kävelyn jälkeen, ja se tarjoaa upeat maisemat ympäröivälle luonnolle. Vesi putouksen reunalla tulee Cayuga-järvestä ja se tekee Taughannock Fallsista vieläkin kauniimman.

3. Buttermilk Falls

Buttermilk Falls sijaitsee Ithacan kaupungin lähellä Finger Lakes -alueella ja se on suosittu retkikohde paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Buttermilk Falls koostuu useista pienemmistä putouksista, joista isoimman korkeus on noin 55 metriä. Putouksen nimi Buttermilk tulee siitä, että sen vesi virtaa kalkkikivestä, mikä antaa sille kermaisen vaalean värin. Buttermilk Fallsilla on useita patikointireittejä ja se on suosittu paikka retkeilyyn ja piknikille.

4. Letchworth State Park

Letchworth State Park, joka tunnetaan myös nimellä ”Grand Canyon of the East”, sijaitsee noin viiden tunnin ajomatkan päässä New Yorkin kaupungista kohti Buffaloa. Puistossa on kolme upeaa vesiputousta, jotka kaikki ovat näkemisen arvoisia. Upper Falls on 35 metriä korkea, Middle Falls on 33 metriä korkea ja Lower Falls on 25 metriä korkea. Lisäksi Letchworth State Park tarjoaa upeita näkymiä Genesee-joelle ja sen kanjonille, ja se on loistava paikka patikointiin, lintujen tarkkailuun ja rentoutumiseen luonnon keskellä.

5. Niagara Falls

Vaikka Niagara Falls sijaitsee Yhdysvaltain ja Kanadan rajalla, osa putouksesta kuuluu myös New Yorkin osavaltioon. Niagara Falls on yksi maailman tunnetuimmista vesiputouksista, ja se on ehdottomasti nähtävyys, jonka haluat kokea ainakin kerran elämässä. Niagara Falls koostuu kolmesta putouksesta: Horseshoe Falls, American Falls ja Bridal Veil Falls. Näistä Horseshoe Falls on suurin ja vaikuttavin, ja se sijaitsee suurelta osin Kanadan puolella. Niagara Falls tarjoaa lukemattomia aktiviteetteja, kuten veneretkiä, vesiputousretkiä ja hauskoja nähtävyyksiä, kuten Niagara Fallsin kasino ja Niagaran putouksia katseluhotellit.

Yllä mainitut vesiputoukset ovat vain muutamia esimerkkejä upeista luonnonihmeistä, joita voit löytää New Yorkin alueelta. Näiden vesiputousten lisäksi New York tarjoaa lukemattomia muita luontokohteita, kuten Adirondack-vuoristo, Hudson-joen laaksot ja Finger Lakes -järvialueet. New Yorkin monimuotoinen luonto tarjoaa loistavan mahdollisuuden paeta kaupungin kiirettä ja nauttia rauhallisesta ja kauniista ympäristöstä.

Joten seuraavan kerran kun kaipaat hieman luonnon rauhaa ja kauneutta, suuntaa kohti New Yorkin upeita vesiputouksia ja anna niiden lumon viedä sinut mukanaan. Nämä vesiputoukset tarjoavat upeat maisemat, mielenrauhaa ja mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta kaupungin vilinän keskellä. Älä missaa tilaisuutta kokea jotain uutta ja ainutlaatuista New Yorkin upeissa vesiputouksissa!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Niagara Falls State Park – Niagara Falls State Park sijaitsee New Yorkissa ja tarjoaa upeat näkymät maailman tunnetuimpiin kuuluviin vesiputouksiin, Niagaran putouksiin. Puisto tarjoaa monia aktiviteetteja ja retkipolkuja vierailijoilleen.
Kaaterskill Falls – Kaaterskill Falls on yksi Itä-Yhdysvaltojen korkeimmista vesiputouksista ja se sijaitsee Catskill-vuoristossa lähellä New Yorkin kaupunkia. Putouksen ylä- ja alapuolella on upeat retkipolut ja näköalapaikkoja.
Unisphere Fountain, Flushing Meadows Corona Park – Flushing Meadows Corona Parkissa sijaitseva Unisphere Fountain on suuri suihkulähde, joka tarjoaa virkistävän näkymän kauniiseen ympäristöön. Tämä vesialue on suosittu paikallisten ja turistien keskuudessa.


Kommentit

Upeat vesiputoukset, joita löydät vain New Yorkista — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>