Maisematiet, joita voit ajaa tutkiaksesi New Yorkin osavaltiota

Kun ajattelet New Yorkia, mikä ensimmäisenä tulee mieleesi? Ehkä vilkas ja ikoninen Manhattanin kaupunkisiluetti tai kuuluisa Times Square -alue. Mutta tiesitkö, että New Yorkin osavaltio tarjoaa paljon enemmän kuin vain kaupunkielämää? New Yorkin osavaltio on täynnä kauniita maisemia, vehreitä metsiä, upeita vesiputouksia ja maljakoita, joita voi tutkia ajamalla pitkin valtion monia maanteitä ja maisematieteitä.

Yksi suosituimmista maisematiedoista New Yorkissa on Adirondack-maisematie, joka tarjoaa upeita näkymiä Adirondack-vuoristoon ja sen ympärillä oleviin järviin. Tämä 188 mailin mittainen tie kulkee Lake Placidista Ticonderogaan ja tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden tutkia alueen kaunista luontoa ja historiallisia nähtävyyksiä. Voit pysähtyä katsomaan upeita vesiputouksia, patikoida vuoristopoluilla tai vierailla yhdessä alueen monista maatiloista maistellaksesi paikallisia herkkuja.

Toinen suosittu maisematie New Yorkissa on Finger Lakes -alueen maisematie, joka kulkee Finger Lakes -järvien ympärillä. Tämä alue tunnetaan upeista viinitiloistaan ja kauniista maisemistaan. Voit ajaa pitkin järvenrantateitä, vierailla viinitiloilla ja maistella paikallisia viinejä tai pysähtyä piknikille yhdellä alueen monista puistoista. Finger Lakes -alueen maisematie tarjoaa rentouttavan ja kauniin ajomatkan, joka vie sinut pois kaupungin hälinästä ja antaa mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta.

Jos olet kiinnostunut historiallisista nähtävyyksistä, kannattaa tutustua Hudson Valley -maisematiehen. Tämä tie kulkee Hudson-joen varrella ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen lukuisiin historiallisiin kartanoihin, linnoihin ja kaupunkeihin. Voit vierailla esimerkiksi Hyde Parkissa sijaitsevalla Vanderbiltin kartanolla tai tutustua West Pointin sotilasakatemian historiaan. Hudson Valley -maisematie tarjoaa upeita näkymiä joelta ja antaa mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön.

Toinen suosittu maisematie New Yorkissa on Catskill-maisematie, joka kulkee Catskill-vuorten läpi ja tarjoaa upeita näkymiä alueen vehreistä metsistä ja järveltä. Voit pysähtyä joillakin alueen näköalapaikoilla ihaillaksesi maisemia tai patikoida yhdellä alueen monista luontopoluista. Catskill-maisematie tarjoaa rauhoittavan ja kauniin ajomatkan läpi vuorten, ja se on täydellinen vaihtoehto kaupungin vilinälle ja hälinälle.

New Yorkin osavaltiosta löytyy siis monia upeita maisematietä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutkia osavaltion kaunista luontoa ja historiallisia nähtävyyksiä. Riippumatta siitä, oletko kiinnostunut vuorista, järvistä, viinitiloista tai historiasta, New Yorkin maisematiet tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea osavaltion monipuolisuus ja kauneus. Joten seuraavan kerran kun suunnittelet matkaa New Yorkiin, harkitse tehdä road trip ja tutustua osavaltion monipuolisiin maisemiin ja nähtävyyksiin.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

I Love NY: ”I Love NY” on virallinen matkailusivusto, josta löydät tietoa ja inspiraatiota New Yorkin osavaltiossa vierailuun.
Niagara Falls State Park: Niagara Falls State Park on Yhdysvaltain ensimmäinen valtionpuisto ja se tarjoaa upeat näkymät Niagara Fallsin vesiputouksille.
Hudson Valley: Hudson Valley on alue New Yorkin osavaltiossa, joka tunnetaan upeista maisemistaan, historiallisista kartanoistaan ja hyvistä viinitiloistaan.
The Catskills: The Catskills on vuoristoalue New Yorkin osavaltiossa, joka tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointia, kalastusta ja golfia.
Skiing and Snowboarding in NY: New Yorkin osavaltio tarjoaa useita hiihto- ja lumilautailukeskuksia, kuten Whiteface Mountain Adirondacksissa ja Hunter Mountain Catskilleissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *