EtusivuYleinen3 päivän viikonloppumatkat, jotka ovat vielä parempia talvella

Kun ajattelemme New Yorkia, useimmat meistä mielessä ovat vilkas kaupunki, jossa on valtavasti tekemistä ja nähtävää ympäri vuoden. Mutta tiesitkö, että talvella kaupunki muuttuu lumoavaksi ja lumoavaksi paikaksi, täynnä joulun tunnelmaa, talvimarkkinoita ja lumisia maisemia? Jos olet suunnittelemassa viikonloppumatkaa New Yorkiin talvella, tässä on kolme ehdotusta, jotka tekevät matkastasi vieläkin paremman.

1. Joulu New Yorkissa

Joulun aika New Yorkissa on kuin suoraan satukirjasta. Kaupunki on koristeltu kauniilla valoilla ja joulukoristeilla, ja tunnelma on taianomainen. Jos haluat kokea joulun taikaa New Yorkissa, varaa matka joulukuulle ja älä missaa seuraavia nähtävyyksiä:

– Joulukuusi Rockefeller Centerissä: Yksi kaupungin ikonisimmista nähtävyyksistä on joulukuusi Rockefeller Centerissä. Suurella joulukuusella on tuhansia valoja ja sinne on rakennettu luistelukenttä, jossa voit nauttia talvisesta aktiviteetista.

– Joulumarkkinat Bryant Parkissa: Bryant Parkin joulumarkkinat ovat täydellinen paikka ostaa lahjoja ja maistella herkkuja. Tarjolla on kaikkea käsitöistä ja koristeista ruokaan ja juomaan.

– Joulunäyttelyt: New Yorkissa on lukuisia joulunäyttelyitä, joista tunnetuin on ehkä Radio City Music Hallin joulushow. Voit myös käydä katsomassa joulunäytelmiä Broadwaylla tai tutustua kaupungin moniin museoihin, jotka järjestävät erilaisia jouluaiheisia tapahtumia.

2. Talviurheilua ja talviaktiviteetteja

Jos olet urheilullisempi tyyppi ja haluat kokea talvella jotain erilaista, New York tarjoaa monia mahdollisuuksia talviurheiluun ja muihin talviaktiviteetteihin. Tässä muutama vinkki:

– Hiihto ja lumilautailu: New Yorkin lähellä sijaitsevissa vuoristoissa voit harrastaa hiihtoa ja lumilautailua. Esimerkiksi Catskillsin vuoristoalue ja Adirondack-vuoret ovat suosittuja kohteita talviurheilun harrastajille.

– Luistelu: New Yorkissa on useita ulkoilualueita ja järviä, joilla voit luistella talvella. Suosituimpia paikkoja ovat esimerkiksi Central Parkin luistinrata ja Rockefeller Centerin luistelukenttä.

– Talvikävelyt: Talvella kaupunkiin tulee lumipeite, mikä tekee siitä entistä kauniimman. Voit kävellä lumisateessa Central Parkissa, käydä pienillä talvimarkkinoilla ja nauttia kaupungin lumisista maisemista.

3. Talvipuutarhat ja kasvitieteelliset puutarhat

Vaikka talvi voi tuntua synkältä ja kylmältä ajalta, New Yorkissa on useita puutarhoja ja kasvitieteellisiä puutarhoja, jotka tekevät talvenkin kauniiksi. Jotkut suositelluista kohteista ovat:

– New York Botanical Garden: The New York Botanical Garden on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, jossa voit tutustua trooppiseen kasvillisuuteen ja nauttia talvisista puutarhoista.

– Brooklyn Botanic Garden: Brooklyn Botanic Garden on toinen suosittu kasvitieteellinen puutarha, jossa voit vierailla talvella. Puutarhassa on useita lämpimiä kasvihuoneita ja trooppisia kasveja, jotka antavat sinulle hetken rentoutumista talvipuutarhojen keskellä.

– Bronx Zoo: Bronx Zoo on myös suosittu kohde talvella. Eläintarhassa on useita sisätiloja, joissa voit tutustua erilaisiin eläinlajeihin ja nauttia talvisesta tunnelmasta.

Kaiken kaikkiaan New Yorkissa on paljon nähtävää ja koettavaa myös talvella. Olit sitten innokas joulun ystävä, urheilullinen seikkailija tai luonnonystävä, kaupungissa on varmasti jotain jokaiseen makuun. Joten varaa viikonloppumatka talviseen New Yorkiin ja koe kaupungin lumo talvisessa kauneudessaan!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

– [New Yorkin joulumarkkinat](https://www.timeout.com/newyork/news/13-amazing-holiday-markets-in-nyc-110921)
Tämä artikkeli esittelee 13 uskomatonta joulumarkkinaa New Yorkissa, joissa voit hankkia lahjoja, maistella herkkuja ja nauttia joulun tunnelmasta.
– [Talviset nähtävyydet New Yorkissa](https://theculturetrip.com/north-america/usa/new-york/articles/10-best-winter-activities-in-new-york-city/)
Tässä linkissä esitellään 10 parasta talvista aktiviteettia New Yorkissa, kuten luistelu Rockefeller Centerillä ja lumiveneily Central Parkissa.
– [New Yorkin parhaat joulunähtävyydet](https://www.travelandleisure.com/holiday-travel/christmas-travel/new-york-city-christmas)
Tässä artikkelissa kerrotaan New Yorkin parhaista joulunähtävyyksistä, kuten valoshow’sta Fifth Avenuella ja Macy’sin joulunäyteikkunoista.


Kommentit

3 päivän viikonloppumatkat, jotka ovat vielä parempia talvella — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>