Historia Macy’s Thanksgiving Day Paradesta

Macy’s Thanksgiving Day Parade on yksi Yhdysvaltojen suurimmista ja ikonisimmista paraateista, joka järjestetään vuosittain New York Cityssä kiitospäivänä. Paraati on ollut osa amerikkalaista perinnettä jo yli 90 vuotta ja se kerää vuosittain miljoonia katsojia paikan päälle ja televisioiden ääreen ympäri maailmaa.

Paraatin historia juontaa juurensa vuoteen 1924, jolloin Macy’s-tavaratalon henkilökunta järjesti ensimmäisen paraatin Manhattanilla. Paraati oli alun perin tarkoitettu tapahtumaksi, jolla juhlistettaisiin joulusesongin alkua ja houkuteltaisiin asiakkaita tavarataloon tekemään ostoksia. Ensimmäisessä paraatissa oli mukana vain muutamia hevosvaljakkoja, eläimiä ja työntekijöitä, jotka kulkivat pitkin Broadwaytä.

Vuonna 1927 paraati muuttui kiitospäivän juhlaksi, joka on säilynyt tähän päivään asti. Paraatin suosio kasvoi vuosi vuodelta ja vuosikymmenien saatossa siitä tuli yksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista paraateista. Vuonna 1932 paraati televisioitiin ensimmäistä kertaa, mikä lisäsi sen suosiota entisestään.

Paraatiin kuuluu perinteisesti suuri joukko ilmapalloja, jotka ovat paraatin kohokohta ja joista tunnetuimpia ovat esimerkiksi Hello Kitty, Pikachu ja Spider-Man. Ilmapalloja lentää Manhattanin yllä pitkin paraatin reittiä ja ne ovat valtavia kooltaan, joillakin jopa 50 metriä pitkiä. Ilmapallot ovat osa paraatin visuaalista spektaakkelia ja ne ovat valmistettu huolellisesti käsityönä.

Paraatiin kuuluu myös lukuisia esiintyjiä, kuten tanssiryhmiä, bändejä ja kuorolaulajia, jotka viihdyttävät katsojia kulkueen aikana. Paraatiin osallistuu myös kuuluisuuksia eri aloilta, jotka esiintyvät paraatissa ja jotka ovat olleet mukana sen juhlistamisessa vuosien mittaan.

Macy’s Thanksgiving Day Parade on osa amerikkalaista juhlapäivää, joka on omistettu kiitollisuudelle ja yhdessäololle. Paraatti symboloi perinteitä, yhteisöllisyyttä ja iloa, ja se on rakastettu tapahtuma monille amerikkalaisille ja ulkomaalaisille. Paraati on osa New York Cityn kulttuuria ja se on vuosien saatossa kasvanut ja kehittynyt osaksi kaupungin identiteettiä.

Vuonna 2020 paraati jouduttiin järjestämään poikkeuksellisesti ilman yleisöä Covid-19-pandemian vuoksi. Paraati oli pienempi kuin aiemmin, mutta se televisioitiin normaalisti ja monet seurasivat sitä etänä. Pandemia ei kuitenkaan vähentänyt paraatin merkitystä amerikkalaisille, jotka toivoivat perinteen jatkuvan vaikeista olosuhteista huolimatta.

Macy’s Thanksgiving Day Parade on osa New York Cityn ja koko Yhdysvaltojen historiaa, ja se jatkaa vuosittain tuhansien ihmisten yhdistämistä ja ilahduttamista. Paraati on kasvanut pienestä tavaratalon tapahtumasta valtavaksi kansalliseksi juhlaksi, joka säilyttää perinteet ja elävöittää kaupungin katuja joka vuosi. Macy’s Thanksgiving Day Parade on yksi New Yorkin ikonisimmista tapahtumista, joka jatkaa lumoamistaan ja ilahduttamistaan vuosikymmenestä toiseen.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

– https://www.macys.com/social/parade/ – Virallinen Macy’s Thanksgiving Day Parade verkkosivusto, josta löydät kaiken tarvittavan tiedon paraatista, kuten reitin, esiintyjät ja aikataulun.
– https://www.nycgo.com/events/macys-thanksgiving-day-parade – NYC Go sivusto tarjoaa tietoa Macy’s Thanksgiving Day Paradesta, sekä vinkkejä siitä, miten voit parhaiten nauttia paraatista New York Cityssä.
– https://edition.cnn.com/travel/article/macys-thanksgiving-day-parade-2019/index.html – CNN:n artikkeli vuoden 2019 Macy’s Thanksgiving Day Paraatista, josta voit lukea lisää paraatin historiasta ja nähtävyyksistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *