Our favorite songs about new york

New York City on ollut musiikin inspiroima kaupunki vuosikymmenien ajan, ja monet artistit ovat kirjoittaneet lauluja kaupungista ja sen eri piirteistä. Listasin tähän muutamia suosikki kappaleitani New York Citystä ja niiden tarinoita.

Yksi ikonisimmista New York Cityä käsittelevistä kappaleista on Frank Sinatran ”New York, New York”. Kappale julkaistiin alunperin vuonna 1977 ja se on tullut yhdeksi kaupungin tunnuslauluista. Kappaleessa Sinatra ylistää New Yorkia ja sen vilinää, ja siitä on tullut kaupungin legendaarinen teos.

Toinen suosikkini on Alicia Keysin ja Jay-Z:n yhteistyöllä tehdyt kappaleet ”Empire State of Mind”. Kappale julkaistiin vuonna 2009 ja se kertoo kaupungin energiasta ja mahdollisuuksista. Kappale nousi nopeasti hittilistoille ja se on edelleen yksi New York Cityä käsittelevistä suosikki kappaleistani.

Billy Joel on myös tehnyt useita lauluja New York Citystä, mutta yksi tunnetuimmista on ”New York State of Mind”. Kappale julkaistiin vuonna 1976 ja siinä Joel laulaa kaupungin sykkeestä ja tunnelmasta. Kappale on kaunis ja tunteikas kuvaus kaupungista, joka ei koskaan nuku.

Jay-Z:llä on myös useita kappaleita New York Citystä, mutta yksi suosikeistani on ”Brooklyn Go Hard”. Kappale julkaistiin vuonna 2008 ja siinä Jay-Z ylistää kotikaupunkiaan Brooklynia. Kappale on energinen ja voimakas kuvaus kaupungista, joka on täynnä mahdollisuuksia ja potentiaalia.

Yksi kaikkien aikojen suosikki kappaleistani New York Citystä on Simon & Garfunkelin ”The Only Living Boy in New York”. Kappale julkaistiin vuonna 1970 ja se kertoo kaupungin yksinäisyydestä ja kaipuusta. Kappale on herkkä ja kaunis kuvaus kaupungista, joka voi olla sekä inspiroiva että yksinäinen paikka.

Eivätkä unohtaa myöskään Lauryn Hillin ”Everything is Everything” kappaleen, jossa hän mainitsee New Yorkin ja sen tunnelman osana kappaleen sanomaa.

Nämä ovat vain muutamia suosikki kappaleitani New York Citystä, mutta kaikki ne ovat kuvaus kaupungin ainutlaatuisuudesta ja tunnelmasta. Musiikki on aina ollut osa New York Cityn kulttuuria ja se jatkaa inspiroimisstaan artisteja ympäri maailmaa. Kaupunki on jatkuvassa muutoksessa, mutta sen henki ja energia säilyvät musiikissa ikuisesti.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

https://www.youtube.com/watch?v=0B0Z9GYbxzg
”Empire State of Mind” by Jay-Z and Alicia Keys – Tämä kappale on moderni klassikko, joka kuvaa New Yorkin vilskettä ja energiaa sekä unelmia, jotka kaupunkiin liitetään.

”New York, New York” by Frank Sinatra – Tämä ikoninen kappale on kaikkien aikojen ylistys New York Citylle ja sen ikonisille maamerkeille, kuten Times Squarelle ja Broadwaylle.

”Welcome to New York” by Taylor Swift – Taylor Swiftin kappale toivottaa kuulijat tervetulleeksi kaupunkiin ja kertoo siitä, miten New York voi tarjota uusia alkuja ja mahdollisuuksia.

https://www.youtube.com/watch?v=7ZQayoIyD4Y
”New York State of Mind” by Billy Joel – Billy Joelin kappale kuvaa kaupungin kauneutta ja sen monet kasvot, olipa sitten iloinen tai surullinen New Yorkin päivä.

”Walk on the Wild Side” by Lou Reed – Lou Reedin legendaarinen kappale kertoo tarinoita New Yorkin alamaailmasta ja sen värikkäistä hahmoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *