EtusivuYleinenKuinka tehdä karpalokastiketta New York -portviinillä ja kanelilla

Karpalokastike on klassinen lisuke joulupöydässä ja se sopii loistavasti monenlaisiin ruokiin. Tässä reseptissä annetaan perinteiselle karpalokastikkeelle moderni kierre, lisäämällä siihen New York -portviiniä ja kanelia. Tämä antaa kastikkeelle syvemmän ja moniulotteisemman maun, joka sopii täydellisesti niin kalkkunan, lihapullien kuin jopa juustojen kanssa.

Aloitetaan valmistamalla karpalokastike. Tarvitset siihen seuraavat ainekset:
– 4 dl karpaloita
– 2 dl sokeria
– 1 dl vettä
– 2 dl New York -portviiniä
– 1 tl kanelia
– Ripaus suolaa

Ensimmäiseksi kuumenna kattilassa vesi ja sokeri, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Lisää karpalot ja keitä seosta muutaman minuutin ajan, kunnes karpalot alkavat pehmetä. Lisää sen jälkeen portviini, kaneli ja suola. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes seos on saostunut ja paksuuntunut.

Kun kastike on valmis, voit maustaa sitä oman maun mukaan esimerkiksi lisäämällä siihen hieman sitruunamehua tai appelsiininkuorta tuomaan raikkautta. Voit myös säädellä sokerin määrää oman makeushalusi mukaan.

Karpalokastike New York -portviinillä ja kanelilla sopii täydellisesti esimerkiksi kalkkunan kanssa. Voit tarjoilla sitä myös erilaisten juustojen, kuten brien tai vuohenjuuston, kanssa. Karpalokastiketta voi myös käyttää makeiden jälkiruokien, kuten jäätelön tai juustokakun, kanssa antamaan niihin lisää makua ja syvyyttä.

Tämä resepti sopii erityisen hyvin juhlapöytään, oli kyseessä sitten joulu, kiitos tai syntymäpäivät. Karpalokastikkeen valmistaminen on helppoa ja nopeaa, ja lopputulos on taatusti herkullinen ja maistuva. Lisäksi kastikkeen moderni twisti tekee siitä mielenkiintoisen ja erottuvan vaihtoehdon perinteisille karpalokastikkeille.

New York -portviini tuo karpalokastikkeeseen syvyyttä ja moniulotteisuutta sen ainutlaatuisen maun ansiosta. Kaneli puolestaan antaa kastikkeelle lämpimän ja mausteisen säväyksen, joka sopii täydellisesti yhteen karpaloiden kirpeän makeuden kanssa.

Koe uusi tapa valmistaa perinteinen lisuke ja yllätä vieraasi tarjoamalla heille herkullista karpalokastiketta New York -portviinillä ja kanelilla. Tämä resepti tulee taatusti olemaan hitti juhlapöydässäsi ja vie perinteisen karpalokastikkeen aivan uudelle tasolle. Älä missaa tilaisuutta kokeilla tätä herkullista ja helppoa reseptiä!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Helsingin Sanomat: Karpalokastike resepti – Helsingin Sanomien sivuilta löytyvä perinteisen karpalokastikkeen resepti, jossa on moderni kierre New York -portviinistä ja kanelista.
K-Ruoka: Karpalokastike resepti – K-Ruoka tarjoaa oman version karpalokastikkeen reseptistä, joka sopii täydellisesti joulupöytään.
Makuja.fi: Joulukarpalokastike resepti – Makuja.fi:n sivuilta löytyy herkullinen joulukarpalokastikkeen resepti, joka on varmasti joulupöydän hitti.


Kommentit

Kuinka tehdä karpalokastiketta New York -portviinillä ja kanelilla — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>