EtusivuYleinenJouluun perustuvat elokuvat New Yorkissa

Jouluun perustuvat elokuvat ovat suosittuja ympäri maailmaa, ja New York on yksi niistä kaupungeista, jossa joulutunnelma on vertaansa vailla. Kaupungin komeat jouluvalot, joulukuuset ja joulumarkkinat luovat maagisen tunnelman, joka on inspiroinut lukemattomia elokuvantekijöitä luomaan ikonisiksi nousseita jouluelokuvia.

Yksi tunnetuimmista jouluelokuvista, jotka sijoittuvat New Yorkiin, on ehdottomasti ”Yksin kotona 2: New Yorkissa”. Tämä vuonna 1992 julkaistu komediaelokuva kertoo Macaulay Culkinin esittämästä Kevin McCallisterista, joka eksyy vahingossa New Yorkiin perheensä lomamatkalla. Elokuva seuraa Kevinin seikkailuja kaupungin vilinässä ja johdattaa hänet lopulta jälleen kerran huikeaan lopputaisteluun roistoja vastaan. ”Yksin kotona 2” on klassikko, joka on tehnyt monista perheistä joulutradition viettää joulua elokuvan parissa.

Toinen ikoninen jouluelokuva, joka tapahtuu New Yorkissa, on ”Rakkauden tähtisadetta”. Tämä romanttinen komedia kertoo Hugh Grantin ja Julia Robertsin esittämistä päähenkilöistä, jotka tapaavat toisensa sattumalta joulunalusviikolla New Yorkissa. Elokuva seuraa heidän rakkaustarinaansa kaupungin joulutunnelmassa ja on saavuttanut suuren suosion niin romanttisten elokuvien ystävien kuin New Yorkin ihailijoiden keskuudessa.

”Miracle on 34th Street” on myös yksi ikonisista jouluelokuvista, joka sijoittuu New Yorkiin. Tämä vuonna 1947 julkaistu klassikko kertoo Joulupukista, joka törmää Macy’s-tavaratalon jouluparaatiin ja päätyy työskentelemään tavaratalon joulupukkina. Elokuva kuvaa Joulupukin kohtaamia haasteita ja sitä, miten hän saa uskomaan ihmiset taas joulun ihmeisiin.

New Yorkin lumiset kadut ja jouluvalot ovat myös toimineet taustana lukuisille muille jouluelokuville. Esimerkiksi ”Elf” kertoo Will Ferrellin esittämästä joulupukin apulaisesta, joka saapuu Pohjolasta New Yorkiin etsimään biologista isäänsä. ”Elokuva seuraa hänen seikkailujaan kaupungin jouluvaloissa ja tarjoaa katsojilleen naurua ja lämmintä joulutunnelmaa.

Joulun aikaan New Yorkin elokuvateattereissa esitetään myös perinteikkäitä jouluelokuvia, kuten ”It’s a Wonderful Life” ja ”Home Alone”, jotka vetävät yleisöä vuodesta toiseen. Jouluelokuvat tuovat joulun tunnelmaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille ja tarjoavat heille mahdollisuuden paeta arjen kiireitä hetkeksi joulun taikaan.

Jouluelokuvien suosion kasvaessa New York on noussut yhä suositummaksi kohteeksi elokuvantekijöiden keskuudessa. Kaupungin upeat joulumarkkinat, joulukuuset ja joulukoristelut tarjoavat täydellisen taustan jouluelokuvien tapahtumille. Lisäksi New Yorkin monipuolinen kulttuuritarjonta ja maailmankuulut maamerkit tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia luoda unohtumattomia jouluelokuvia.

Joulun aika New Yorkissa on taianomaista aikaa, ja jouluelokuvat ovat olennainen osa kaupungin joulutunnelmaa. Elokuvien avulla katsojat voivat hetkeksi paeta arjen kiireitä ja uppoutua joulun taikaan New Yorkin lumisilla kaduilla. Jouluun perustuvat elokuvat ovat osa kaupungin kulttuuriperintöä ja tarjoavat katsojilleen lämpöä ja iloa joulun aikaan. Jouluelokuvien tarinat ja hahmot jäävät elämään katsojien mieliin ja tuovat heille joulun iloa vuosi toisensa jälkeen.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Elf (2003): Will Ferrell tähdittää tätä komediaelokuvaa, jossa hän esittää innoissaan joulupukin apulaista, joka matkustaa New Yorkiin löytääkseen oman perheensä.
Die Hard (1988): Vaikka tämä toimintaelokuva ei perinteisesti kuulukaan jouluelokuviin, se tapahtuu jouluaattona ja sitä pidetään monien klassikkona jouluelokuvien joukossa.
New Year’s Eve (2011): Tässä elokuvassa seurataan useiden New Yorkissa asuvien ihmisten tarinoita uudenvuodenaattona, ja se tarjoaa kauniin kuvan kaupungin juhlapyhien tunnelmasta.


Kommentit

Jouluun perustuvat elokuvat New Yorkissa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>