EtusivuYleinenMahtavia rantoja, joita löydät vain New Yorkista

New York City on tunnettu monipuolisesta ja jännittävästä kaupunkielämästään – kirkkaista valoista, vilkkaista kaduista ja lukemattomista nähtävyyksistä. Harvempi kuitenkin tietää, että The Big Applelta löytyy myös upeita rantoja, jotka tarjoavat pakopaikan kaupungin kiireestä ja melusta. Tässä artikkelissa esittelen muutaman mahtavan rannan, joita voit löytää vain New Yorkista.

Rockaway Beach

Rockaway Beach sijaitsee Queensin kaupunginosassa, ja se on yksi New Yorkin suosituimmista rannoista. Tämä ranta on tunnettu valkoisesta hiekastaan ja kristallinkirkkaasta vedestään. Rockaway Beach on suosittu niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa, ja siellä voi nauttia auringosta ja merestä kesäisin. Rannalta löytyy myös lukuisia rantabaareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia virkistävistä juomista ja herkullisista merenelävistä.

Coney Island

Jos pidät enemmän vilinästä ja huvipuistoista, suuntaa Coney Islandille Brooklynissa. Tämä legendaarinen rantakohde on tunnettu historiallisesta huvipuistostaan, jossa voi nauttia niin karuselleista kuin huikeista vuoristoradoista. Coney Islandilla on myös pitkä hiekkaranta, jossa voi rentoutua auringonpaisteessa ja pulahtaa virkistävään mereen. Rannalta löytyy myös perinteisiä rantakojuja, joista voi ostaa herkullisia pehmistä ja hot dogeja.

Brighton Beach

Brighton Beach on toinen suosittu rantakohde Brooklynissa. Tämä ranta on erityisen tunnettu venäläisestä yhteisöstään, joka on asuttanut aluetta jo vuosikymmeniä. Brighton Beachin rantakatu on täynnä venäläisiä ravintoloita, joissa voi maistella perinteisiä herkkuja kuten borssikeittoa ja blinitsejä. Rannalta avautuu upeat näkymät Atlantin valtavalle valtamerelle, ja siellä voi nauttia rauhallisesta tunnelmasta keskellä kaupungin hälinää.

Jacob Riis Beach

Jacob Riis Beach sijaitsee Rockaway Beachin vieressä Queensissa, ja se on tunnettu monipuolisesta tunnelmastaan. Tämä ranta houkuttelee niin paikallisia surffaajia kuin auringonpalvojiakin. Jacob Riis Beachin hiekka on karheampaa kuin muilla rannoilla, mikä tekee siitä täydellisen paikan hiekkalinnojen rakentamiseen ja rantalentikseen. Rannalta avautuu upeat näkymät New Yorkin keskustan pilvenpiirtäjiin, ja siellä voi rentoutua leppoisassa merituulessa koko päivän.

Far Rockaway Beach

Far Rockaway Beach sijaitsee Rockaway Beachin pohjoispuolella Queensissa, ja se on tunnettu villistä ja hieman erikoisesta tunnelmastaan. Tämä ranta on suosittu surffaajien keskuudessa, ja siellä voi nähdä värikkäitä rantavaatteita ja rennon hippejä tunnelmia. Far Rockaway Beachilta löytyy myös paljon trendikkäitä rantabaareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisten elämästä ja ilmapiiristä. Rannalta voi myös vuokrata surffilaudan ja kokeilla taitojaan Atlantin aalloissa.

New Yorkin rannoilla on paljon tarjottavaa niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Rantojen monipuoliset palvelut, upeat näkymät ja rentouttava tunnelma tekevät niistä täydellisen pakopaikan kaupungin kiireestä ja melusta. Kannattaa siis ehdottomasti suunnata New Yorkin rannoille seuraavalla kaupunkilomallasi – et tule pettymään!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

https://www.nycgovparks.org/parks/rockaway-beach – Rockaway Beach on yksi New Yorkin suosituimmista rannoista, ja se tarjoaa mahdollisuuden rentoutua aalloilla surffaten tai hiekkarannoilla aurinkoa ottaen. Rannalla on myös monia ravintoloita ja kauppoja, jotka tarjoavat virkistävää vaihtelua kaupungin kiireeseen.
https://www.nycgovparks.org/parks/jones-beach-state-park – Jones Beach State Park on suuri hiekkaranta Long Islandin rannikolla, joka tarjoaa upeat näkymät Atlantin valtamerelle. Rannalla on useita uimapaikkoja, piknik-alueita ja ulkoilureittejä, jotka houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin turistejakin.
https://www.nps.gov/gate/learn/historyculture/sandy-hook.htm – Sandy Hook on suojeltu ranta-alue New Jerseyn puolella, joka tarjoaa upeita näkymiä Manhattanille ja Verrazzano-Narrows -sillalle. Ranta on suosittu paikka lintuharrastajille ja luonnon ystäville, jotka haluavat paeta kaupungin hälinää ja tutkia alueen monipuolista eläimistöä.


Kommentit

Mahtavia rantoja, joita löydät vain New Yorkista — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>