Tekemistä tänä kesänä New Yorkin osavaltiossa

Kesä New Yorkissa on aivan maaginen aika. Kaupunki herää eloon, kaduilla on vilinää ja vilskettä, ja tapahtumia riittää joka makuun. Mutta New Yorkin osavaltio tarjoaa vielä enemmän mahdollisuuksia unohtumattoman kesäloman viettoon. Tässä muutamia vinkkejä tekemiseen New Yorkin osavaltiossa tänä kesänä.

Yksi ehdottomasti käymisen arvoinen paikka on Long Island. Long Island on tunnettu upeista rannoistaan, maistuvasta ruuastaan ja kiinnostavista nähtävyyksistään. Voit viettää päivän rentoutuen rannalla, maistellen paikallisia herkkuja ja tutustuen esimerkiksi vaaleanpunaiseen majakkaan Montaukissa tai historialliseen Sagamore Hilliin, entiseen presidentti Theodore Rooseveltin kotiin.

Jos kaipaat hieman jännitystä, suuntaa Six Flags Great Adventure -huvipuistoon. Tämä valtava huvipuisto sijaitsee New Jerseyn osavaltiossa lähellä New Yorkin rajaa, ja siellä voit kokea huimia laitteita, hurjapäisiä vuoristoratoja ja viihdyttäviä esityksiä. Huvipuiston yhteydessä on myös vesipuisto, jossa voit viilentää itseäsi kuumana kesäpäivänä.

New Yorkin osavaltiosta löytyy myös lukuisia luonnonpuistoja ja ulkoilma-aktiviteetteja tarjoavia alueita. Esimerkiksi Adirondack Mountains on upea vuoristoalue, joka tarjoaa loistavat mahdollisuudet retkeilyyn, patikointiin, melontaan ja kalastukseen. Voit myös tutustua alueen lukuisiin pikkukaupunkeihin ja nauttia paikallisista herkuista.

Jos kaipaat kulttuuria, suuntaa New Yorkin osavaltion pääkaupunkiin Albanyyn. Siellä voit tutustua esimerkiksi New York State Museumiin, jossa voi tutkia osavaltion historiaa, taiteita ja luonnonihmeitä. Lisäksi Albanyssa järjestetään kesän aikana useita festivaaleja ja tapahtumia, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja taiteeseen.

New Yorkin osavaltio tarjoaa myös loistavat mahdollisuudet shoppailuun. Esimerkiksi Woodbury Common Premium Outlets on valtava ostoskeskus, jossa voit löytää designer-vaatteita, -kenkiä ja -asusteita huippuedulliseen hintaan. Voit myös tutustua pieneen putiikkikulttuuriin esimerkiksi Hudson Valleyn alueella, jossa voit löytää paikallisten käsityöläisten valmistamia uniikkeja tuotteita.

Ja tietysti, New Yorkin osavaltio tarjoaa myös loistavat mahdollisuudet harrastaa urheilua ja ulkoilma-aktiviteetteja. Voit pelata golfia upeilla golfkentillä, pyöräillä kauniissa maisemissa, tai vaikka kokeilla koskenlaskua Hudson-joella. Hienoja kohteita ovat mm. Catskill Mountainsin maastopyöräilyreitit ja Finger Lakesin alueen vesiharrastusmahdollisuudet.

Kesä New Yorkin osavaltiossa tarjoaa siis lukuisia mahdollisuuksia niin luonnonystäville, kulttuurinälkäisille, seikkailijoille kuin shoppailijoillekin. Mikä parasta, voit yhdistää nämä kaikki ja kokea monipuolisesti kaiken, mitä osavaltio tarjoaa. Joten laita aurinkolasit silmille, pakkaa eväskori mukaan ja suuntaa kohti New Yorkin osavaltiota – unohtumaton kesäloma odottaa!

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *