Itse tehtyjä suklaatryffeleitä

New York City ei tunneta vain maailmankuuluisista pilvenpiirtäjistään, ostosmahdollisuuksistaan ja kulttuuritarjonnastaan, vaan myös herkullisista ruokaelämyksistään. Yksi kaupungin monista kulinaristisista nautinnoista ovat itse tehty suklaatryffelit, jotka sulavat suussa ja vievät makunystyrät taivaalliseen autuuteen.

Suklaatryffelit eivät ole vain herkullista makeaa, vaan ne ovat myös oiva tapa hemmotella itseään tai läheisiään. Voit valmistaa suklaatryffeleitä helposti omassa keittiössäsi ja tarjota niitä esimerkiksi juhlissa, illanistujaisissa tai vain arjen piristyksenä. Parasta itse tehtyjen suklaatryffeleiden valmistuksessa on se, että voit leikitellä erilaisilla makuvariaatioilla ja luoda juuri sellaisia herkkuja, joista itse pidät eniten.

Suklaatryffelien valmistus aloitetaan laadukkaan suklaan sulattamisella vesihauteessa. Voit käyttää valitsemaasi suklaata, oli se sitten maitosuklaata, tummaa suklaata tai valkosuklaata. Kun suklaa on sulanut, voit lisätä joukkoon haluamiasi makuaromeja, kuten vaniljaa, minttua tai appelsiinin kuoriraastetta. Voit myös leikitellä erilaisilla täytteillä, kuten pähkinöillä, kuivatuilla hedelmillä tai hunajalla.

Kun suklaa ja makuaromit ovat sekoittuneet tasaiseksi massaksi, anna sen jäähtyä ja kovettua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Sen jälkeen voit muotoilla suklaamassasta pieniä palleroita ja pyöritellä niitä esimerkiksi kaakaojauheessa, sokerissa tai rouhituissa pähkinöissä. Näin saat herkullisia ja kauniita suklaatryffeleitä, jotka sulavat suuhun taianomaisesti.

Yksi suosituimmista suklaatryffelin resepteistä on klassinen maitosuklaa-vanilja truffel. Tämä herkku valmistetaan sulattamalla maitosuklaata ja sekoittamalla siihen vaniljatanko tai vanilja-aromi. Kun suklaamassa on jähmettynyt jääkaapissa, se pyöritellään kaakaojauheessa ja tarjoillaan nautiskeltavaksi esimerkiksi kahvin tai teen kera.

Toinen herkullinen vaihtoehto on valkosuklaa-appelsiini truffel. Tämä makean ja raikkaan makuinen herkku valmistetaan sulattamalla valkosuklaata ja lisäämällä siihen appelsiinin kuoriraastetta. Suklaamassasta muotoillaan pieniä palleroita ja niitä koristellaan appelsiinin kuoriraasteella. Tämä herkku sopii erinomaisesti vaikka lahjaksi ystävälle tai sukulaiselle.

Suklaatryffelit ovat myös loistava vaihtoehto juhlapöydän herkuksi. Voit tarjota niitä jälkiruoaksi esimerkiksi syntymäpäiväjuhlissa, häissä tai pikkujouluissa. Suklaatryffelit sopivat myös mainiosti lahjaksi tai tuliaisiksi, sillä ne ovat helppoja kuljettaa ja säilyttää. Voit pakata suklaatryffelit kauniiseen lahjarasiaan tai -purkkiin ja ilahduttaa niillä ystävääsi tai perheenjäsentäsi.

Itse tehtyjen suklaatryffeleiden valmistaminen ei vaadi paljoa aikaa tai rahaa, mutta lopputulos on taatusti herkullinen. Voit leikitellä erilaisilla makuyhdistelmillä ja luoda juuri sellaisia herkkuja, joista juuri sinä pidät eniten. Valmistamalla suklaatryffelit itse voit myös olla varma siitä, että käytät laadukkaita raaka-aineita ja saat juuri sellaisia herkkuja, jotka sopivat juuri sinun makumieltymyksiisi.

New York Cityssä on lukuisia paikkoja, joista voit hankkia valmiita suklaatryffeleitä, mutta mikä olisi sen parempi tapa hemmotella itseään kuin valmistaa herkullisia suklaatryffeleitä omassa keittiössä. Itse tehtyjen suklaatryffeleiden valmistaminen on hauskaa ja palkitsevaa puuhaa, joka takaa sinulle taivaallisen makuelämyksen. Eikä mikään voita sitä tunnetta, kun tarjoilet itse valmistamiasi herkkuja ystävillesi ja rakkaallesi ja saat kuulla heidän ihastuneet huokauksensa suussa sulavien suklaatryffeleiden maun taian äärellä.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Buzzfeed: Homemade Chocolate Truffle Recipes: Täältä löydät herkullisia reseptejä itse tehtyjen suklaatryffelien valmistukseen eri makuvaihtoehdoilla.
Delish: How to Make Truffles: Delishin sivustolta löydät askel askeleelta ohjeet siihen, miten valmistaa täydellisiä suklaatryffeleitä omassa keittiössäsi.
Sally’s Baking Addiction: Homemade Chocolate Truffles: Tämä sivusto tarjoaa vinkkejä ja niksejä siihen, miten tehdä suklaatryffeleitä eri täytteillä ja koristeluilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *