Alexander Hamiltonin juhlinta näissä New Yorkin osavaltion paikoissa

Alexander Hamilton, yksi Amerikan historian merkittävimmistä hahmoista, tunnetaan monipuolisena poliitikkona, taloustieteilijänä ja perustuslain isänä. Hänen elämänsä ja perintönsä ovat edelleen näkyvillä monissa paikoissa ympäri New Yorkin osavaltiota, erityisesti New York Cityssä. Tässä blogikirjoituksessa tarkastellaan joitakin paikkoja, joissa voi juhlistaa Alexander Hamiltonin elämää ja vaikutusvaltaa.

Yksi tunnetuimmista paikoista, jotka liittyvät Alexander Hamiltoniin, on hänen haudattu paikkansa Trinity Churchin hautausmaalla Manhattanilla. Hamilton oli yksi Yhdysvaltain perustuslain allekirjoittajista ja toimi myös Yhdysvaltain ensimmäisen valtiovarainministerinä. Hänen haudallaan voi käydä liittämässä kukkia ja kunnioittamassa hänen muistoaan.

Toinen merkittävä paikka on Hamilton Grange National Memorial, Hamiltonin entinen koti Harlemissa. Tämä kaunis rakennus toimii nykyään museona, jossa voi tutustua Hamiltonin elämään ja perintöön tarkemmin. Museossa on esillä esineitä ja asiakirjoja, jotka liittyvät Hamiltonin elämään, sekä järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Jos haluaa eläytyä Hamiltonin aikakauteen vielä enemmän, kannattaa vierailla Fraunces Tavernissa Manhattanilla. Tämä historiallinen ravintola oli aikoinaan paikka, jossa Yhdysvaltain vallankumouksen johtajat kokoontuivat suunnittelemaan vallankumousta. Hamilton itse osallistui usein näihin tapaamisiin ja oli yksi keskeisistä hahmoista vallankumouksen aikana. Fraunces Tavernissa voi siis nauttia aterian samassa paikassa, jossa Hamilton ja muut vallankumouksen johtajat ovat kokoontuneet.

Jos kaipaa lisää historiallisia nähtävyyksiä, kannattaa suunnata Federal Hall National Memorialiin Manhattanilla. Tämä paikka toimi aikoinaan Yhdysvaltain ensimmäisen kongressin ja Yhdysvaltain perustuslain allekirjoituspaikkana. Hamilton osallistui myös näihin tapahtumiin ja vaikutti merkittävästi Yhdysvaltain talouden kehittämiseen. Federal Hall National Memorialissa voi tutustua tarkemmin Yhdysvaltain historian alkuvaiheisiin ja Hamiltonin rooliin näissä tapahtumissa.

New Yorkin osavaltiossa on myös useita teattereita ja musikaaleja, jotka ovat omistettu Alexander Hamiltonin elämälle ja perinnölle. Erityisesti Broadwayllä esitetty musikaali ”Hamilton” on ollut valtava menestys ja on kerännyt ylistystä ympäri maailmaa. Musikaali kertoo Hamiltonin elämästä ja urasta musiikin ja näyttelemisen keinoin, ja se on hieno tapa tutustua Hamiltonin tarinaan viihdyttävällä tavalla.

Lopuksi, jos haluaa tehdä päiväretken New Yorkin ulkopuolelle, kannattaa vierailla Hamilton College -nimisessä korkeakoulussa Clintonissa. Tämä yliopisto perustettiin vuonna 1793 Alexander Hamiltonin innoittamana ja se on edelleen yksi arvostetuimmista oppilaitoksista Yhdysvalloissa. Täällä voi tutustua Hamiltonin perintöön ja oppia lisää hänen vaikutuksestaan Yhdysvaltain koulutusjärjestelmään.

Kaiken kaikkiaan Alexander Hamiltonin juhlinta New Yorkin osavaltiossa tarjoaa monia mielenkiintoisia kohteita ja tapoja oppia lisää tästä historiallisesta hahmosta. Olipa sitten kiinnostunut historiasta, politiikasta tai kulttuurista, Alexander Hamiltonin vaikutus ulottuu monille eri aloille ja hänen perintönsä elää edelleen vahvana New Yorkin sydämessä. Joten seuraavan kerran kun vierailet New York Cityssä, muista ottaa aikaa tutustua Hamiltonin elämään ja vaikutukseen – se voi antaa uusia näkökulmia ja inspiroida omalla tavallaan.

Artikkelin aiheeseen liittyviä linkkejä

Hamilton Grange National Memorial: Hamilton Grange National Memorial sijaitsee New York Cityssä Harlemissa ja toimii Alexander Hamiltonin entisen asunnon museona. Voit tutustua Hamiltonin elämään ja hänen vaikutukseensa Yhdysvaltojen historian kehityksessä.
New-York Historical Society exhibit Hamilton: New-York Historical Society järjestää Hamilton-nimisen näyttelyn, jossa pääset tutustumaan Alexander Hamiltonin elämään ja historiaan. Näyttelyssä on esillä monia esineitä ja dokumentteja liittyen Hamiltonin merkittävään panokseen Amerikan historiaan.
Hamilton the Musical: Broadway-musikaali ”Hamilton” on suuri hitti, joka kertoo Alexander Hamiltonin elämästä musiikin ja teatterin kautta. Voit kokea tarinan ja seurata Hamiltonin matkaa köyhästä orpopojasta yhdeksi Amerikan perustuslain kirjoittajaksi ja ensimmäiseksi valtiovarainministeriksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *